ΝΕΜΕΣΙΣ: Η πορεία του μικρού τίγρη μετά τις εξετάσεις που υπεβλήθη

21 Μαρτίου 202319:49

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις ήρθε σε επαφή σήμερα με τοΥΠΕΝτο υπουργείο,που διαχειρίζεται αρμοδίωςτην υπόθεση του μικρού τίγρη που εγκαταλείφτηκε έξω από το Αττικό Πάρκο και ενημερώθηκε για τη πορεία της υγείας του και κατέθεσε τις θέσεις της ως ακολούθως

Η μαγνητική έγινε στο κτηνιατρικό κέντρο alphavet και τηγ νωμάτευσητην υπογράφουν οι Χρυσανθακοπούλου Φωτεινή και Γιαννόπουλος Ιωάννης.

Το αμέσως επόμενο στάδιοείναι η συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής, όπου θα συμμετάσχουν και οι προτεινόμενοι από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.Κτηνίατροι,Φλαρακος Μιχαήλ,Αθανασοπούλου Φωτεινή και Νικολαΐδης Χριστόφορος

Ηκα Αναστασία Κομνηνού θα συμμετάσχει από το ΥΠΕΝ,όπως και άλλοι κτηνίατροι.

Οκ. Μπόκαρης μας επαναβεβαίωσε την πρόθεση του ΥΠΕΝ το τιγράκι να μεταφερθεί έτσι κι αλλιώς σε κέντρο εξειδικευμένοστοείδοςτουζώου στο εξωτερικό .

Σε δελτίο που εξέδωσε χθες το Αττικό Πάρκο αναφέρεται, ότι η απεικόνιση της μαγνητικής κατέδειξετα παρακάτω.

«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσειςγια την σοβαρότητα της κατάστασηςτης υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισηςτου.

Το νεαρό ζώο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σεπολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνητ ηνκινητικότητά του.

Παράλληλα, λόγωτου παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής.”

Αρθρογράφος