Νεκρός ο ένας δράστης της επίθεσης στη Βοστώνη, αναζητείται ο δεύτερος

19 Απριλίου 201312:13

Νεκρός είναι ο ένας δράστης της επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστώνης και αναζητείται ο δεύτερος, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης. Ο δεύτερος θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος και η αστυνομία ψάχνει πόρτα-πόρτα την περιοχή Γουότερταουν αναζητώντας τον, χαρακτηρίζοντάς τον τρομοκράτη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή, η οποία ξεκίνησε με πυροβολισμούς στο ΜΙΤ και συνεχίστηκε με καταδίωξη και πυροδότηση εκρηκτικών.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστώνης ανέφερε ότι ο «ύποπτος με το λευκό καπέλο» προσπαθεί να διαφύγει και ο άλλος ύποπτος είναι νεκρός. Η αστυνομία αναφέρεται στους δύο υπόπτους για την επίθεση στη Βοστώνη είτε ως ύποπτοι νούμερο ένα και δύο, είτε με τα καπέλα που φορούσαν στις φωτογραφίες τους που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.
Όπως ανακοίνωσε, η εισαγγελία του Middlesex, ο ένας από τους δύο υπόπτους τραυματίστηκε στην καταδίωξη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα ονόματα των δύο υπόπτων δεν δόθηκαν επίσημα στη δημοσιότητα. Ορισμένα ΜΜΕ ονοματίζουν δύο νεαρούς που υποστηρίζουν ότι είναι οι καταζητούμενοι.

Πανδαιμόνιο στη Βοστώνη: Το χρονικό της καταδίωξης

Το νήμα της υπόθεσης φαίνεται ότι ξεκινά, με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο πανεπιστήμιο ΜΙΤ που βρίσκεται δυτικά του κέντρου της Βοστώνης. Στους χώρους του πανεπιστημίου έπεσαν πυροβολισμοί και σκοτώθηκε ένας αστυνομικός της φρουράς του ΜΙΤ, έχοντας υποστεί πολλαπλά τραύματα.

Το πανεπιστήμιο κήρυξε συναγερμό ενώ οι δύο, όπως φαίνεται, δράστες των πυροβολισμών στο ΜΙΤ έκλεψαν με την απειλή όπλου αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν.

Οι δράστες πήραν μαζί τους και τον οδηγό του αυτοκινήτου, τον οποίο άφησαν ελεύθερο σε βενζινάδικο σε σημείο μακρυά από το ΜΙΤ. Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε.

Η αστυνομία ξεκίνησε την καταδίωξη του οχήματος μέχρι το Γουότερταουν, προάστιο ακόμη δυτικότερα του ΜΙΤ και του κέντρου της Βοστώνης. Στη διάρκεια της καταδίωξης, οι δράστες φαίνεται ότι πέταξαν και εκρηκτικούς μηχανισμούς στους αστυνομικούς που τους κυνηγούσαν, ενώ αντάλασσαν και πυρά.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τραυματίστηκε επίσης σοβαρά ένας αστυνομικός και ένας από τους δράστες, ο οποίος «και τελικά συνελήφθη», όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Newsroom ΔΟΛ από in.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr