Νέα Αριστερά: Την Κυβέρνηση στηρίζει ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης

27 Φεβρουαρίου 202423:00

Την πλήρη και τελεσίδικη αθώωση των 13 προσφύγων που είχαν απαχθεί τον Αύγουστο του 2023 από τρεις αυτόκλητους «σερίφηδες» και κατηγορούνταν ως «εμπρηστές» σχολιάζει η Νέα Αριστερά. «Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής είχε σπεύσει τότε να υιοθετήσει το ρατσιστικό αφήγημα περί εμπλοκής μεταναστών και προσφύγων σε εμπρησμούς. Στην κυβέρνηση έβαλε πλάτη, ως δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη, ο Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Πάρης Παπαδάκης» τονίζει.

Αναλυτική η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:

“Με βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης αποφάσισε την πλήρη τελεσίδικη απαλλαγή των 13 προσφύγων και μεταναστών που είχαν απαχθεί τον Αύγουστο του 2023 από τρεις αυτόκλητους «σερίφηδες».
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής είχε σπεύσει τότε να υιοθετήσει το ρατσιστικό αφήγημα περί εμπλοκής μεταναστών και προσφύγων σε εμπρησμούς.

Στην κυβέρνηση έβαλε πλάτη, ως δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη, ο Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Πάρης Παπαδάκης. Ο τελευταίος μάλιστα είχε παραδεχθεί ότι ήταν παρών στην παράνομη «σύλληψη».

Πολύ σύντομα στήθηκε ένα ακροδεξιό ρουλεμάν ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ελληνική Λύση που δικαιολογούσε την απαγωγή 13 ανθρώπων σε μια ευρωπαϊκή χώρα, οι οποίοι δεν υπέστησαν μόνο αυτή την παράνομη ενέργεια, αλλά οδηγήθηκαν και στη φυλακή αμέσως μετά!

Εκείνες τις ημέρες είχε ζητηθεί η παραπομπή του Πάρη Παπαδάκη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, όμως έκτοτε παραμένει άγνωστο αν, πότε και τι αποφάσισε η Επιτροπή.

Πρόκειται για άλλη μια υπόθεση που σε κάθε της πλευρά εξηγείται η καταδίκη της Ελλάδας των Μητσοτάκη και Βελόπουλου για την καταστρατήγηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου”.

Σε εξέλιξη σενάριο αποσταθεροποίησης της Θράκης; – Ο επικίνδυνος πολιτικός καιροσκοπισμός της Ελληνικής Λύσης (και των υπολοίπων)

Αρθρογράφος