Να εξαιρεθεί η Θράκη από τις συμβάσεις ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή!

19 Ιανουαρίου 201708:21

Ο γράφων παρακολουθεί άγρυπνος τις εξελίξεις σχετικά με τα θέματα της ειδικής αγωγής καθώς και τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου και των αρμοδίων φορέων στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών για το επίμαχο θέμα της σύναψης συμβάσεων ΕΟΠΥΥ- ειδικών θεραπευτών.

Παράλληλα, λόγω γνωστικού αντικειμένου κι επαγγελματικού ενδιαφέροντος, αναλύονται με ιδιαίτερη ανησυχία οι εξελίξεις στον περίγυρο της Χώρας που αγγίζουν άμεσα την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Η Θράκη και η Ροδόπη  έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση τόσο άμεσα όπως αυτό προκύπτει από την καταγραφή της οικονομικής κατάστασης στα νοικοκυριά της περιοχής, όσο κι έμμεσα , όπως άλλωστε αυτό συμβαίνει σε ολόκληρη τη Χώρα λόγω της υποχρηματοδότησης  (υπο)δομών ζωτικής σημασίας για την ομαλή διαβίωση των πολιτών και κατοίκων που εμβιούν στην Ελλάδα.

Καθώς είναι εγνωσμένης σημασίας η αξία της Θράκης  για την θωράκιση της Ελλάδας και εφόσον η πρωθυπουργική μέριμνα με διακομματικό χαρακτήρα έχει αναγάγει την περιοχή σε πρωταρχικό προορισμό εμψύχωσης κι ενδυνάμωσης του εθνικού φρονήματος, αυτό πρέπει να αποκτά κι έμπρακτη διάσταση.

Στις δύσκολες μέρες που έρχονται πρέπει να αποτελέσει πρώτο στόχο για τους σχεδιαστές της Εθνικής Πολιτικής η ενδυνάμωση κ αι η εμψύχωση των κατοίκων που επιμένουν να ζουν και να δημιουργούν στην Θρακική Γη.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη συνοχή της Ελληνικής Οικογένειας και την στήριξή της , ιδιαίτερα στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας με προτεραιότητα σε αυτές που έχουν στους κόλπους τους άτομα με ιδιαιτερότητες.

Μία πρώτη χειροπιαστή αλλά με μεγάλο συμβολισμό κίνηση θα ήταν να εξαιρεθεί η Θράκη από την ένταξή της στους σχεδιασμούς του ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή με παράλληλη παράτασή του ισχύοντος συστήματος μέχρι την οριστική και πιο προσεγμένη αναθεώρησή του.

Και μην ξεχνάμε ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ!

Αρθρογράφος