Ν. Ανδρουλάκης: Δυστυχώς η Τουρκία εκτός από μία αναθεωρητική δύναμη είναι και μία χώρα που δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της

14 Μαΐου 202207:53

«Δυστυχώς η Τουρκία δείχνει ότι είναι όχι μόνο μία αναθεωρητική δύναμη, αλλά είναι και μία χώρα που δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της, κι ένας λαός, ένα πολιτικό σύστημα που δεν αποδέχεται τα ιστορικά λάθη, ώστε οι επόμενες γενιές να μην τα επαναλάβουν. Δυστυχώς υπονομεύει τη σταθερότητα και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στην άρνηση της Άγκυρας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, όπου ο πρόεδρός της Κώστας Ζώης τον υποδέχτηκε λέγοντας ότι η Καλαμαριά έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί υποδέχτηκε τους πρόσφυγες, και μίλησε για την προσπάθεια Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι η παράταξή του, το 1993 πήρε μία ιστορική απόφαση, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση για τον Ελληνισμό, που ήταν η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Τόνισε πως η προσπάθεια για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού πρέπει να αποκτήσει εθνικά χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ίδιος ως ευρωβουλευτής στην κατεύθυνση αυτή.

«Η μνήμη είναι φρουρός, απέναντι στην ανθρωπότητα, για να μην ξανασυμβούν αυτές οι φρικαλεότητες, αυτές οι τραγωδίες, που, δυστυχώς, έχουν στιγματίσει και τον Ποντιακό Ελληνισμό», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Παρόντες στη συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων ήταν η πρώην βουλευτής Χρύσα Αράπογλου και ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης.

 

Αρθρογράφος