Μουσική εκδήλωση  για τα 100 χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή

20 Απριλίου 202417:12

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Οι Εγκάθετοι και Παρακρατικοί της σέκτας του Προξενείου αποδεικνύουν ότι ως στόχο έχουν τον εγκλωβισμό της Μειονότητας στα εθνικιστικά πρότυπα του βαθυκρατικού παρακρατικού συστήματος το οποίο και υπηρετούν.

Την Παρασκευή 19/4/2024, επισκέφθηκε καλλιτεχνικά την Κομοτηνή, ο κ. Hakan Aysev γνωστός ως «Ο Παβαρότι της Τουρκίας» καθώς υπήρξε μαθητής του Ιταλού τενόρου Λουτσιάνο Παβαρότι και έδωσε μεγάλο αγώνα για την διάδοση της πολυφωνικής μουσικής και την προώθηση της όπερας στην γείτονα, ιδρύοντας μάλιστα και ωδείο γνωστό ως Hakan Aysev Akademi.

Ο ίδιος ανήκει στον κύκλο υποστηρικτών και θαυμαστών του Ρ.Τ .Ερντογάν και απ’ό,τι φαίνεται είναι αμοιβαία η εκτίμηση και ο σεβασμός.Να σημειωθεί ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Νέου Πολιτιστικού Κέντρου Ατατούρκ (AKM) πσυναντήθηκε και συνομίλησε ειδικά με τον Hakan Aysev.

Ο κ. κ. Hakan Aysev ήρθε στην Κομοτηνή προσκληθείς από τον σύλλογο TOÇEK που εντάσσεται στους μηχανισμούς του προξενείου για την δημιουργία παραλλήλων πολιτιστικών-εκπαιδευτικών δομών του οποίου προΐσταται η κ. Şükran Raif.

Η συναυλία του Hakan Aysev ξεκίνησε με την εναρκτήρια ομιλία της διευθύντριας του ΤOÇEK Şükran Raif, η οποία αφού ευχαρίστησε όλους τους καλεσμένους τόνισε «Είμαι επίσης πολύ χαρούμενη που είμαι μαζί σας απόψε. Γιατί, ως Θεατρική Ομάδα TOÇEK, είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που γιορτάζουμε την 100η επέτειο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, της πατρίδας μας στη Δυτική Θράκη, με έναν τόσο πολύτιμο καλλιτέχνη».

Το δίωρο πολιτιστικό πρόγραμμα παρακολούθησαν εκτός των άλλων το προξενικό ζεύγος Aykut Ünal και İlayda Ünal, υπάλληλοι του προξενείου και οι παρακρατικοί κι Εγκάθετοι Çiğdem Asafoğlu, Caner İmam, Hüseyin Baltacı, Sedat Hasan, Aydın Ahmet, Sibel Abdullah Hasan κ.α.

Προφανώς η παρακρατική σέκτα της οδού Ιώνων, είχε την ανάγκη να εγκλωβίσει ακόμη μία φορά και την πολιτιστική ζωή της Μειονότητας στα στενά εθνικιστικά όρια του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη, παρουσιάζοντας την συναυλία του κ. Hakan Aysev ως πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Η παρακρατική σέκτα που λυμαίνεται την τοπική κοινωνική και πολιτική ζωή της Θράκης αποδεικνύεται ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η δημιουργία διχαστικού κλίματος και η προώθηση παραλλήλων δομών που συνδέονται καθέτως με την παρακρατική σέκτα του Προξενείου και οριζοντίως με την επίσημη Τουρκία.

Αντί Επιλόγου

 

Αρθρογράφος