Η μόνη που δεν έφταιγε για την κατάληψη στο Δημαρχείο Κομοτηνής ήταν η ΕΛ.ΑΣ. – Καιρός είναι οι τοπικοί παράγοντες να ακούσουν και τη φωνή του πολίτη!

11 Δεκεμβρίου 201409:23

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Καθώς έληξε με αίσιο τρόπο η «επιτηρούμενη» κατάληψη του Δημαρχείου Κομοτηνής οφείλουμε να επισημάνουμε για αποκατάσταση της αλήθειας τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που με τη διακριτική τους παρουσία χειρίσθηκαν ως ώφειλαν την πρωτοφανή κρίση που βίωσε η πόλη μας.

Το μεγάλο λάθος και ατόπημα τόσο του Δημάρχου κ. Γιώργου Πετρίδη όσο και ορισμένων εκπροσώπων της τοπικής πολιτικής σκηνής, ήταν ότι εγκλωβισμένοι στα προσωπικά ιδεολογήματα, δεν αντιλήφθηκαν ότι οι πολίτες δεν περίμεναν από τους ίδιους αλλά από την Ελληνική Αστυνομία να παρέμβει για να δώσει λύση στο αδιέξοδο της κατάληψης.

Οι αιτιάσεις που διατυπώθηκαν για τον ρόλο της Αστυνομίας από δημοσιογράφους και πολιτικούς της περιοχής δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για δύο λόγους:

1.Ο ίδιος ο Δήμαρχος απέτρεψε τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. από να εκκενώσουν από την πρώτη στιγμή της κατάληψης το Δημαρχείο

2.Μέχρι χθες η Ελληνική Αστυνομία δεν είχε επισήμως ενημερωθεί από τον Δήμαρχο ότι το Δημοτικό Μέγαρο τελούσε υπό κατάληψη.

Σεβόμενοι τους χειρισμούς της τοπικής ηγεσίας , η οποία άλλωστε κρίνεται από τον ίδιο τον Λαό, εμείς ως μέσο ενημέρωσης επισημαίνουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν τους δύο πιο σημαντικούς θεσμούς για τον Έλληνα πολίτη σύμφωνα και με την πρόσφατη έρευνα της Public Issue να δείχνει ότι υπάρχει ολοκληρωτική έλλειψη εμπιστοσύνης στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς (Βουλή, κόμματα).

Σε αυτό το κοινωνικό περίγυρο ήταν εντελώς εσφαλμένη η τοποθέτηση του Δημάρχου για την ύπαρξη μηχανισμών “κοινωνικού αυτοματισμού” καθώς μία τέτοια τοποθέτηση αφενός ήταν αντίθετη με τον κοινό αίσθημα ενώ από την άλλη βαθαίνει το χάσμα που δημιουργείται σε αυτές τις μνημονιακές εποχές μέσω της ριζοσπαστικοποίησης των κοινωνικών φαινομένων.

 

10a2c14d5385ef59e5fa348682ad9c4c_XL

 

Αρθρογράφος