Ας μην αργήσουμε ούτε μία μέρα…

1 Φεβρουαρίου 201707:06

Τώρα που οι δράσεις κοινωνικής  σύμπνοιας κι αλληλεγγύης τελείωσαν, τώρα που το «φιλανθρωπικό λάιφ στάιλ» επετέλεσε έργο κι αποστολή, τώρα που η φιλαλληλία θα δώσει τη ν θέση της στον διονυσιασμό του Καρναβαλιού, ας ασχοληθούμε λίγο και με τα πραγματικά προβλήματα της Πόλης μας, ίσως, και του Νομού μας..

Το 2017 ξεκίνησε με με πρόσθετα οικονομικά βάρη αλλά και δυσοίωνες εξελίξεις για το τοπικό οικονομικό μοντέλο που στηριζόταν στη φοιτητική κατανάλωση και στην αγοραστική δύναμη των δημοσίων υπαλλήλων και των επιχορηγήσεων.

Ταυτόχρονα , υπάρχουν συμπολίτες μας που πραγματικά δοκιμάζονται στην καθημερινότητά τους και αντιμετωπίζουν αντικειμενικά προβλήματα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Συνολικά στο Νομό Ροδόπης υπάρχουν 16.000 εγγεγραμμένοι δικαιούχοι των προγραμμάτων επισιτιστικής βοήθειας μέσω διαφόρων προγραμμάτων και αν σκεφτεί κανείς ότι ο Νομός αριθμεί 111.610 άτομα πληθυσμό και κάνει τις αναλογίες, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD)μόνο στο Δήμο Κομοτηνής είναι 4.600, ενώ άλλοι 1.700 υπάρχουν στο έτερο πρόγραμμα διανομής τροφίμων της Αλληλεγγύης. .

 Επίσης , ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  παρέχει βοήθεια σε471 οικογένειες με 1276 μέλη στη Κομοτηνή ενώ έχουν διπλασιασθεί οι μερίδες φαγητού που χορηγεί μέσα από τα συσσίτια αγάπης η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

 Ταυτόχρονα την δική τους λειτουργικότητα παρουσιάζουν διάφορες δομές κοινωνικής ή κυκλικής οικονομίας στην περιοχή που δραστηριοποιούνται με την μορφή ΚΟΙΝ.ΣΕΠ.

Τα προβλήματα της Πόλης μας , όμως, δεν φαίνεται ότι λύνονται με τη διανομή επισιτιστικής βοήθεις ή ευκαιριακής ελεημοσύνης.

Σειρά γεγονότων και περιστατικών, ανέδειξαν μία σειρά προβλημάτων που απαιτούν  σοβαρότητα και κυρίως αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ανθρωπίνων πόρων.

Η Κομοτηνή πρέπει να βρει , να καλλιεργήσει και να αναδείξει την δική της ταυτότητα. Και όταν λέμε Κομοτηνή εννοούμε όλους εμάς που ζούμε και ΜΕΝΟΥΜΕ εδώ.

Ας μην αργήσουμε ούτε μία μέρα… Ας δείξουμε θάρρος, επιμονή, υπομονή και κυρίως πίστη ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο..

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ…

Αρθρογράφος