Μια αναπάντεχη και μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα…

20 Δεκεμβρίου 201912:54

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 83 ετών ο τέως Μουφτής Κομοτηνής, Σοφολογιότατος Μέτσο Τζεμαλή.

Τις τελευταίες τρεις μέρες νοσηλευόταν με σοβαρά καρδιολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα το μεσημέρι στις 14:45 στα Αρριανά.

Διερμηνεύοντας τα συναισθήματα της τοπικής κοινής γνώμης, θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο θάνατος του Σοφολογιωτάτου Μέτσο Τζεμαλή  σκόρπισε θλίψη καθώς η απουσία του καθιστά φτωχότερη  την πνευματική ζωή της Ροδόπης.

Ο επί 33 χρόνια Μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή με την ισχυρή προσωπικότητα που τον διέκρινε, με την ισχυρή προσωπικότητά του και την βαθιά πνευματικότητα που τον διέκρινε, άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην θρησκευτική ζωή όχι μόνον της περιοχής μας αλλά και στην Ελλάδα.

Υπήρξε ένας βαθιά μορφωμένος και δραστήριος θρησκευτικός ηγέτες και στάθηκε με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο δίπλα στους αδύναμους και στους έχοντες ανάγκη.

Υπήρξε πιστός στις αρχές και τις αξίες του, τηρώντας στο ακέραιο τον ηθικό κώδικα του λειτουργήματός του, λειτουργώντας προς την κατεύθυνση της διατήρησης της ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής , ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Η Ελληνική Πολιτεία δεν αξιολόγησε , δυστυχώς, την προσφορά του αποβιώσαντος και η τοπική κοινωνία δεν αντιλήφθηκε ότι ο Σοφολογιώτατος Μέτσο Τζεμαλή ήταν ο κυματοθραύστης στην κατάσταση που χρόνια διαμορφώνουν εξωχώρια ανθελληνικά κέντρα σε βάρος της περιοχής!

Μακάρι, να βρεθούν συνεχιστές του έργου του!

Αιωνία του η μνήμη!

Αρθρογράφος