Μαζί με το Καρναβάλι και η FUEN στην Κομοτηνή!

3 Μαρτίου 201909:28

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σύσσωμη η Κομοτηνή συμμετείχε στην καρναβαλική παρέλαση και τα φώτα της δημοσιότητας είχαν πέσει στο KOM ON PARTY του Σαββάτου της 2/3/2019.

Παράλληλα, όμως, και χωρίς να έχει δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα από τους διοργανωτές αλλά και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, διοργανώθηκε διεθνής ημερίδα σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) από την ΠΕΚΕΜ, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων δυτικής Θράκης και από την FUEN.

Στο μοναδικό δημοσίευμα που εντοπίσαμε αναφέρεται πως το συνέδριο θα έχει τίτλο ¨Η διγλωσσία στην εκπαίδευση της μειονότητας δυτικής Θράκης και διάφορες ανά τον κόσμο προσεγγίσεις- Προβλήματα και πιθανές λύσεις” και θα μετάσχουν σε αυτό Τούρκοι, Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί-ειδικοί στο θέμα της εκπαίδευσης.

Το κλείσιμο του συνεδρίου και η αξιολόγησή τους θα γίνει από τον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για θέματα μειονοτήτων καθηγητή Φερνάντ Ντε Βαρενές,ενώ στο συνέδριο συμμετείχαν και οι οι καθηγητές Θάλια Δραγώνα, Γιώργος Μαυρομάτης, Άννα Φραγκουδάκη και Νέλλη Ασκούνη.

Όπως φαίνεται και από σχετικές αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το “παρόν” έδωσαν και υποψήφιοι/ες στις προσεχείς εκλογές από τον χώρο της μειονότητας.

BTAYTD, BAKEŞ,ABTTF,FUEN tarafından Gümülcine'de düzenlenen Iki Dilli Eğitim Azınlık sorunu, Türk,Müslüman Azınlık…

Gepostet von Sibel Mustafaoglu am Samstag, 2. März 2019

Για τον ρόλο της FUEN και την στρατηγική της τουρκοποίησης που επιχειρείται στο χώρο της εκπαίδευσης σε βάρος των σύνοικων στοιχείων, έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα, πριν απο μια τετραετία, όταν συνέπεσε ένα άλλο συνέδριο της FUEN με τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ.

Περιμένουμε σχετικές ανακοινώσεις

Αρθρογράφος