Η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” αγκαλιάζει όλα τα παιδιά της Θράκης

12 Απριλίου 202221:58

Η Γ.Γ.της Ένωσης Μαζί για το Παιδί κ. Έρρικα Οικονόμου, η κ. Τατιάνα Μουλούλη, Υπεύθυνη Κοινωνικών Προγραμμάτων & Εθελοντισμού, η κ. Εβίνα Σωτηροπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και στελέχη της οργάνωσης βρέθηκαν σε μία προγραμματισμένη επίσκεψη στο Ν. Ροδόπης με εντατικές επισκέψεις σε σχολεία και δομές της περιοχής.

Παρά το γεγονός ότι μόνον ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κυκλοφόρησε δελτίο τύπου , γνωρίζουμε ότι η επίσκεψη αυτή δεν αφορά μόνον έναν δήμο αλλά όλη την Ροδόπη και εξετάζονται οι πραγματικές ανάγκες της περιοχής και τυχόν πρότζεκτ που πρέπει να υποστηριχθούν.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» συνεχίζει να είναι δίπλα στα παιδιά των ακριτικών περιοχών δημιουργώντας νέες συνθήκες εκπαίδευσης για 1.600 ακρίτες μαθητές σε βάθος πενταετίας στο Ν. Έβρου.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», επίσης, στηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα παιδιά και τους νέους στον ακριτικό Έβρο, μέσω της δράσης «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας». Με παρεμβάσεις που εστιάζουν στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και περίθαλψη, στηρίζει 4.200 παιδιά και νέους σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και δήμους.

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Αγκαλιάζοντας 4.242 παιδιά στον Έβρο

“Μαζί για το Παιδί” – 25+1 Χρόνια Προσφοράς

Το 2021, ήταν μια χρονιά ορόσημο για όλους εμάς στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», καθώς περάσαμε το κατώφλι των 25 χρόνων λειτουργίας μας.

Παρά τις αντιξοότητες και τους περιορισμούς που υπήρξαν λόγω της πανδημίας συνεχίσαμε να δουλεύουμε για την εξάλειψη των ανισοτήτων και τη δημιουργία ευκαιριών για τα παιδιά και τους νέους της χώρας μας, για να διεκδικήσουν το μέλλον που ονειρεύονται.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες στους ιδιώτες, τις εταιρείες και τους εθελοντές μας που μας εμπιστεύθηκαν, αγκάλιασαν  και στήριξαν το έργο μας.

Από την πλευρά μας, και αυτή τη χρονιά, συνεχίζουμε να διευρύνουμε τις δραστηριότητες μας, εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες μας, αναπτύσσοντας το δίκτυο των συνεργασιών μας, επενδύοντας ακούραστα σε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε για το μέλλον μας: τα παιδιά.

Το έργο μας το 2021 σε αριθμούς

Υγεία-Ευημερία

 • Προσφέραµε 43.570 λεπτά συµβουλευτικής σε περισσότερους από 4.267 ωφελούµενους
 • Υλοποιήσαµε 23 ψυχο-εκπαιδευτικά σεµινάρια και 13 οµάδες γονέων σε όλη την Ελλάδα
 • Παρείχαµε δυνατότητα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε περισσότερα από 2.000 παιδιά της Ένωσης

Καταπολέμηση της φτώχειας

 • Μοιράσαµε 90 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης σε 75 φορείς παιδικής προστασίας πανελλαδικά
 • Παρείχαµε δωρεάν σίτιση για 6 µήνες σε 882 ωφελούµενους εκ των οποίων 540 ήταν παιδιά
 • Προσφέραµε 33.245 γεύµατα σε 359 παιδιά που ζουν σε ιδρύµατα

Εκπαίδευση

 • Προσφέραµε εκπαιδευτικό εξοπλισµό σε 26 σχολικές µονάδες στηρίζοντας 1.974 µαθητές
 • Αναπλάσαµε 4 σχολικά γήπεδα
 • Δηµιουργήσαµε 1 βιβλιοθήκη & 2 αίθουσες ροµποτικής

Οικονομική Ενίσχυση

 • Μοιράσαμε πάνω από € 600.000 για τη στήριξη προγραμμάτων των μελών της Ένωσης
 • Διανείμαμε προϊόντα, αξίας €1.010.860, σε φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα

Αρθρογράφος