Μαθήματα ειρήνης σε Βιεννέζους – H Λυσιστράτη του ΚΘΒΕ στην Αυστρία

1 Οκτωβρίου 201409:04

Της Κατερίνας Πουλοπούλου

 

Μετά από την συζητημένη παρουσίασή της στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, καθώς και στο κοινό της Θεσσαλονίκης στο Open Day του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών η διαφορετική αυτή Λυσιστράτη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, προσκλήθηκε και θα παρουσιαστεί στις 4 Οκτωβρίου  στην Αυστρία.

Το ΚΘΒΕ ταξιδεύει και πάλι εκτός τοίχων, αυτή τη φορά στη Βιέννη με την παράσταση «Lysistrata project» εμπλουτισμένη με κείμενο και στη Γερμανική γλώσσα, η οποία και θα ανοίξει το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο κέντρο «Art Carnuntum».

Το κέντρο αυτό φιλοξενεί κάθε χρόνο το ομώνυμο διεθνούς φήμης και ακτινοβολίας φεστιβάλ αρχαίου δράματος, καλλιτεχνικός διευθυντής του οποίου είναι ο πολυβραβευμένος Ελληνο-Ιταλός σκηνοθέτης, σκηνογράφος και μεταφραστής Πιέρο Μπορντίν.

Θα τη χαρακτηρίζαμε «παράσταση τσέπης» βασισμένη στο κείμενο του Αριστοφάνη, παραγωγή εύκολα μετακινούμενη, ώστε να τη δουν όσο το δυνατό περισσότεροι εκτός Ελλάδας.

Τέσσερις γυναίκες ετοιμάζονται να καταλάβουν το Κοινοβούλιο και να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε είδους πόλεμος. Με τις, Γιολάντα Μπαλαούρα, Λουκία Βασιλείου, Ιωάννα Παγιατάκη, Μομώ Βλάχου. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Γιατί ο πόλεμος, είναι πάνω από τα κεφάλια όλων και όχι πεντάλεπτο σε κάποιο δελτίο ειδήσεων.

PHOTO_LYSISTRATA1 PHOTO_LYSISTRATA2 PHOTO_LYSISTRATA3 PHOTO_LYSISTRATA4 PHOTO_LYSISTRATA5

 

 

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr