Μ.Αμοιρίδης – Φ.Καζάκου: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές αναδεικνύουν το μέλλον της κεντροδεξιάς στην Θράκη

12 Σεπτεμβρίου 201419:40

Στην προσπάθειά της να ανανεώσει τις δομές της, η Ν.Δ. προσπάθησε να «δοκιμάσει» νέα πρόσωπα και μάλιστα σε δύσκολες περιφέρειες και δήμους προκειμένου να λύσει τον γόρδιο δεσμό των κατεστημένων κομματικών δομών.

Δύσκολο φαινομενικά αφού η φθορά από την κυβερνητική πολιτική ήταν εμφανής στην Νέα Δημοκρατία. Ο τρόπος  και η χρονική στιγμή να πολιτευθείς σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία μπορεί να αποτελέσουν την πολιτική σου ταφόπλακα, η να μείνεις ως νικητής στην συνείδηση του κόσμου

Η περίπτωση της Κομοτηνής είναι χαρακτηριστική. Η επιλογή της  κ. Φελίνας Καζάκου δεν είναι αποτέλεσμα μόνον μιας σειράς εσωκομματικών συγκρούσεων, αλλά προϊόν επιλογής σε μία φάση που η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να αναλάβει ένα μεγάλο μέρος της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα , προκειμένου να βοηθήσει ουσιαστικά τους πολίτες αλλά και να δώσει άμεσα λύσεις μέσα από συλλογική δουλειά και οργανωμένη προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η αρχή έγινε. Η κ. Φελίνα Καζάκου καλείται να επιβάλλει οργανωτικές λύσεις μέσα στο περιβάλλον της και να προωθήσει λύσεις και προτάσεις που θα γίνουν αποδεκτές από την τοπική κοινωνία με ταυτόχρονη διεύρυνση της δυνατότητας δημιουργίας νέων τοπικών συμμαχιών αλλά και διαμόρφωσης σχέσεων με εκπροσώπους της μειονότητας μακριά από συμφωνίες πάνω ή κάτω από το τραπέζι.

Επιπλέον η κ. Φελίνα Καζάκου καλείται να συμμετάσχει ενεργά  στην δημιουργία νέων υποδομών και αναπτυξιακών ευκαιριών, εκεί που έχει άλλωστε αποτύχει η σημερινή διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής , που αν και νεοεκλεγείσα δεν φαίνεται να διαθέτει πολιτική παρουσία και στελέχη πρώτης γραμμής με πολιτική ή και κομματική εμπειρία, αλλά κυρίως με ευρύτερη αποδοχή.

Στελέχη όπως η κ. Φελίνα Καζάκου, προέρχονται από την ευρύτερη πολιτική βάση της κεντροδεξιάς και στην ενεργό ενασχόληση τους με την τοπική αυτοδιοίκηση υποστήριξαν από τις θέσεις που κατείχαν ενεργά τους ΟΤΑ σε όλα τα κύματα των μεταρρυθμίσεων που ακολούθησαν (Καποδίστριας, Καλλικράτης), σχεδίασαν καινούργια αναπτυξιακά προγράμματα εξασφαλίζοντας νέες πηγές χρηματοδότησης (Leader, Interreg, ΠΕΠ) και έφεραν ευρωπαϊκά προγράμματα κοντά στους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ συνέβαλλαν στην εξωστρέφεια των τοπικών κοινωνιών.

Τα παραπάνω φάνηκαν ξεκάθαρα και στην προεκλογική εκστρατεία της κ. Φελίνας Καζάκου αλλά και στον τρόπο που η ίδια προσέγγισε τα ζητήματα της Κομοτηνής.

Η περίπτωση Μιχάλης Αμοιρίδης

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του Πολιτικού Μηχανικού από την Ξάνθη Μιχάλη Αμοιρίδη, ο οποίος συμμετείχε με την Περιφερειακή Αναγέννηση του Γιώργου Παυλίδη. Στις επιλογές του ήταν να μην συμμετέχει στην εκλογική αναμέτρηση του Μάιου, αλλά όπως και η Φελίνα Καζάκου, όταν του ζητήθηκε –τελευταία στιγμή κυριολεκτικά- να βοηθήσει το Γιώργο Παυλίδη με την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο, το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη. Μια πιθανή άρνηση από τον ίδιο με την δικαιολογία ότι δεν θα προλάβαινε να κάνει προεκλογικό αγώνα, ήταν σε δεύτερη μοίρα. Το χαμηλό προφίλ του- είναι η βασική αιτία που παρέμειναν τα γραφεία του ΕΟΤ στην Κομοτηνή- και η αποδοχή του στο κόσμο, του έδωσαν έναν μεγάλο αριθμό ψήφων χωρίς προεκλογικό αγώνα. Μάλιστα όταν το όνομα του εμπλεκόταν σε συζητήσεις πριν τις εκλογές το «ψηφίστε κάποιον άλλον ο Αμοιρίδης θα βγει έτσι και αλλιώς» έφτασε στα σημεία του ανέκδοτου.

Το βιογραφικό, οι επαφές του με το χώρο του τουρισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη, αποτελέσαν και ένα σημαντικό χαρτί για το Γιώργο Παυλίδη και την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Με την συμμετοχή του, όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και γενικά το επιχερείν είναι βέβαιοι για ποια θα ήταν η επιλογή του Γιώργου Παυλίδη για την θέση του θεματικού Αντιπεριφερειαρχη στο τουρισμό.

Τόσο ο ίδιος, όσο και η Φελίνα Καζάκου, ήδη βρίσκονται υπό την παρακολούθηση της Ν.Δ για την επόμενη ημέρα. Εξάλλου, και οι δύο διατηρούν άριστες σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος.

Δεν αποτελεί υπερβολή λοιπόν να θεωρήσουμε ότι στελέχη όπως ο Μιχάλης Αμοιρίδης και η Φελίνα Καζάκου αποτελούν τη μαγιά, το μέλλον της κεντροδεξιάς στην περιοχή.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr