57204477

Λαχανόρυζο με καρότα

27 Μαρτίου 201109:23

57204477Λαχανόρυζο με καρότα

Υλικά:

  • ·1 μέτριο λάχανο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • ·2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος), πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • ·3 καρότα βιολογικά, τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • ·1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • ·½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ·1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πάπρικα (προαιρετικά) ή απλή πάπρικα
  • ·3-4 κόκκοι μπαχάρι
  • ·αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ·1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • ·2 κουταλιές σούπας μουστάρδα (απαλή)

Εκτέλεση: 

Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό και ζεματίζουμε το κομμένο λάχανο για 3 λεπτά. 

Το σουρώνουμε πολύ καλά. 

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, τα καρότα και το λάχανα. 

Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 

Ρίχνουμε το ρύζι, το μπαχάρι και την πάπρικα (αν βάλουμε). 

Προσθέτουμε βραστό νερό να υπερκαλύψει το περιεχόμενο της κατσαρόλας κατά 2 δάκτυλα. 

Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. και στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο μύλο και τη μουστάρδα. 

Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 

Προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: http://greekcook.gr/

 

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr