Κων. Χήτας (Ελληνική Λύση): Παρέμβαση στο θέμα της ονομασίας του συλλόγου «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσε στη Δυτική Θράκη»

25 Νοεμβρίου 202214:09

Στη Βουλή έφτασε το θέμα της ονομασίας του νεοϊδρυθέντος συλλόγου με την ονομασία «Φίλαθλοι Φενέρμπαχτσε στη Δυτική Θράκη» σύμφωνα με δημοσίευμα της Φωνής της Ροδόπης

Κατά τη συζήτηση την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την προστασία των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας κάλεσε την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να δει το θέμα καθώς όπως είναι «ευαίσθητο».

Κων. Χήτας : Εντονότατος προβληματισμός και διαμαρτυρίες από την “τουρκική επιρροή” στην ομάδα του Πανθρακικού

«Ποιοι ενέκριναν κυρία Μενδώνη την ίδρυση των Φίλων Φενέρμπαχτσε της Δυτικής Θράκης; Αυτοί έχουν πάρει άδεια και ονομάζονται Δυτικής Θράκης; Υπάρχει Δυτική Θράκη και δεν το ξέρουμε; Πως το Πρωτοδικείο Κομοτηνής προχώρησε στις προβλεπόμενες διαδικασίες αποδοχής και έγκρισης του εν λόγω σωματείου; Είναι συγκλονιστικό αυτό. Την ελληνική Θράκη την ονομάζει Δυτική μόνο η Τουρκία. Κι εμείς έχουμε στην Ελλάδα σωματείο που τους έχουμε δώσει το όνομα αυτό. Κυρία Μενδώνη, δείτε το θέμα αυτό. Δεν γίνεται να περνάμε τέτοια θέματα ενώ εκεί πάνω αιμορραγούμε και ξέρετε πόσο ευαίσθητο είναι το θέμα», είπε ο Κωνσταντίνος Χήτας.

Αρθρογράφος