Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη (video)

12 Ιουνίου 202311:49

Δριμύτατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στο θέμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη που στηρίχθηκαν από το τουρκικό προξενείο εξαπέλυσε σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά πριν τις εκλογές και του είχε περαστεί το μήνυμα «μην τους βάλεις στα ψηφοδέλτια». Ο κ. Μητσοτάκηε είπε ακόμα οτι δεν θα ανεχθεί την εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την Τουρκία προαναγγέλλοντας ότι θα θέσει το θέμα και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επόμενη συνάντησή τους, όποτε αυτή γίνει.

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους συγκεκριμένους υποψήφιους βουλευτές (Φερχάτ και Ζεϊμπέκ) «να κάνουν μια δήλωση ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική και όχι την τουρκική μειονότητα. «Δεν νομίζω ότι θα το κάνουν γιατί θα δυσαρεστήσουν το τουρκικό προξενείο», συμπλήρωσε.

Με αφορμή, δε, συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για κυπατζίδικες πρακτικές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «δεν καταλαβαίνουμε τι διακυβεύεται στην Θράκη;».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι, «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά. Το γραφείο του είχε ενημερωθεί. Είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το προξενείο έκανε προεκλογική περίοδο για δύο βουλευτές. Το μήνυμα που περάσαμε ήταν σαφές, μην τους βάλεις αυτούς τους δύο στα ψηφοδέλτια αλλά δεν μας άκουσε. Θα κριθεί γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουν πει καμία κουβέντα. Τους ζητώ το ελάχιστο, να πουνε ότι εκπροσωπούμε τη μουσουλμαντική μειονότητα».
«Δεν θα ανεχτώ εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία»

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αυτό το μήνυμα θε παράσω τον Ερντογάν. Δεν θα ανεχτώ εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα. Μια τόσο σκληρή παρέμβαση για να εκλεγούν βουλευτές που πρεσβεύουν λογικές του τουρκικού αναθεωρητισμού πρέπει να τελειώσει. Τονίζω ότι υπάρχει ακόμα τρόπος να διορθωθεί: να πουν ότι εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα μόνο και όχι το τουρκικό προξενείο».
«Ο Ερντογάν δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί για την μουσουλμανική μειονότητα»

«Θα πω στον Ερντογάν ότι αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Δεν έχεις κανέναν λόγο να ανησυχείς για την μουσουλμανική μειονότητα. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε οι μουσουλάνοι συμπολίτες μας να έχουμε ίσες ευκαιρίες».

Αρθρογράφος