Κυρ. Μητσοτάκης: Απαραίτητος για το έθνος ο ιστορικός αναστοχασμός

25 Μαρτίου 202323:01

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο διπλός εορτασμός της εθνικής ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό. Πώς θα μπορέσουμε να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους μας, πώς θα μπορέσουμε να διδαχτούμε από τις τραγωδίες σε αυτή τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους, του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού.

Η σημερινή ημέρα, όμως, είναι ταυτόχρονα μέρα γιορτής για τις Ένοπλες δυνάμεις μας, για τις γυναίκες, για τους άντρες οι οποίες και οι οποίοι παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία, εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οι σημαντικοί πόροι οι οποίοι κατανέμονται στην εθνική άμυνα για τα αεροπλάνα μας, για τα τανκς μας, για τα καράβια μας, προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Είναι όμως απολύτως απαραίτητοι για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Εθνική ανεξαρτησία η οποία τελικά είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο, για την κοινωνική συνοχή.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας».

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Αρθρογράφος