Κοινό Δελτίο Τύπου Συνδιοργανωτών: Η αντίστροφη μέτρηση για το Συνέδριο 2015 FUEN ξεκίνησε!

6 Μαΐου 201507:29

Το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί με τη φιλοξενία της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης έχει την ιστορική της σημασία

 Η αντίστροφη μέτρηση για το Συνέδριο 2015 της Ομοσπονδιακής Ένωσης Εθνικοτήτων Ευρώπης (FUEN) που θα πραγματοποιηθεί στις 13-17 Μαΐου 2015 στην Κομοτηνή με τη φιλοξενία της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης έχει ξεκινήσει. Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με γοργά βήματα για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Chris&Eve της Κομοτηνής με τη φιλοξενία των μελών της FUEN, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης, του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης & Φιλίας και του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Οι εγγραφές για το συνέδριο ξεκίνησαν στις 10 Απριλίου και θα συνεχιστούν έως 30 Απριλίου 2015.

Στις 13 Μαΐου 2015 αναμένεται να έρθουν στην Κομοτηνή περίπου 240 σύνεδροι από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στο οποίο θα συμμετέχουν σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και παρουσιάσεις με κύριο θέμα του συνεδρίου την εκπαίδευση και θρησκευτική αυτονομία της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και άλλα θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

 Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, οπότε θα φθάσουν οι σύνεδροι στην Κομοτηνή και θα φέρουν μαζί τους τις απολαύσεις και τα γούστα των δικών τους πολιτισμών και συγκεκριμένα το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα δοθεί σε όλους τους συνέδρους και το φάσμα των διαφορετικών πολιτισμών που εκπροσωπούνται η ευκαιρία να γνωρίσουν τα πολιτισμικά στοιχεία της μειονότητας αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους, στο Μειονοτικό Παζάρι που θα αναπτυχθεί.

Στις 14 και 15 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις στις οποίες θα συζητηθούν τα θέματα και προβλήματα των μειονοτικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου που θα είναι ανοιχτή μόνο για τους συνέδρους, θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση της Επιτροπής των Συνέδρων της FUEN. Ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει ξενάγηση στα ιστορικά και πολιτισμικά αξιοθέτα και μέρη της περιοχής. Την Κυριακή 17 Μαΐου το Συνέδριο θα έχει λήξει με την αποχώρηση των συνέδρων από την Κομοτηνή.

 Για τις λεπτομέρειες περί του συνεδρίου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της FUEN https://www.fuen.org

Αρθρογράφος