“Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα” ίδρυσαν η UNICEF και το ΔΠΘ στην Κομοτηνή

22 Φεβρουαρίου 202419:08

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ένα ακόμα βήμα για την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού πραγματοποιήθηκε με την ίδρυση του 3ου ‘Κέντρου Δικαιωμάτων του Παιδιού’ στην Ελλάδα με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Τα άλλα δύο έχουν ιδρυθεί στο ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οι δύο φορείς υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Δρ. Φώτιου Μάρη και του Διπλωματικού Εκπροσώπου της UNICEF στην Ελλάδα, Γασάν Χαλίλ, καθιστώντας το Πανεπιστήμιο ως ένα κέντρο γνώσης, έρευνας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων του παιδιού στην περιοχή της Θράκης.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπέγραψαν οι δύο φορείς, στοχεύει επίσης στην προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού στην ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία γενικότερα, μέσω ημερίδων, συνεδρίων, δημόσιων εκδηλώσεων και εκστρατειών ευαισθητοποίησης, καθώς και στην ενσωμάτωση των δικαιωμάτων του παιδιού στο ακαδημαϊκό, διδακτικό και ερευνητικό έργο.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου, πραγματοποιήθηκε ομιλία του Γασάν Χαλίλ σε φοιτητές Πολιτικών Επιστημών, σχετικά με το ρόλο των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων στην προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού στον ελληνικό ακαδημαϊκό χώρο αλλά και την ελληνική κοινωνία.

Αρθρογράφος