Καταστροφικο χαλάζι στον βόρειο Έβρο

14 Ιουνίου 202423:53

Χαλάζι στο μέγεθος καρυδιού σάρωσε 20 περίπου χωριά των δήμων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου αφήνοντας στο πέρασμα του εικόνες καταστροφής. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ορεστιάδας η χαλαζόπτωση διήρκεσε περίπου 20 λεπτά πλήττοντας αθέριστες καλλιέργειες σταριού , βαμβάκια, ηλίανθο, αμπέλια στα χωριά Αμπελάκια ,Μικρή και Μεγάλη Δοξιπάρα Στέρνα, Παταγή , Κέραμος, Ρύζια, Βάλτος, Βύσσα, Νεοχώρι, Σάκκος , Καστανιές, Ελαφοχώρι, Δόξα, Μεταξάδες, Αλεποχώρι , Δάφνη, Χιονάδες, Ποιμενικο, Χελιδόνα κλπ.

Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας Λάμπη Κουμπρίδη η καταστροφή έπληξε πάνω από 100.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.

Αύριο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και ο Αντιπεριφερειαρχης Έβρου, Ευαγγελος Πουλιλιός πρόκειται να επισκεφθούν όλα τα χωριά που επλήγησαν από τη θεομηνία ώστε να γίνουν οι πρώτες επισημάνσεις ζημιών .Όπως ενημερώνει ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Δημήτρης Πανταζής, από τη Δευτέρα 2ο κλιμάκιο θα περιοδεύσει όλα τα χωριά που επλήγησαν ώστε να αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων ζημίας από τους ενδιαφερόμενους , η οποία θ διαρκέσει 15 ημέρες .

https://weathernewsgr.blogspot.com

Αρθρογράφος