Κατά του Ισλαμικού Κράτους οι μουφτήδες της Θράκης – Αποκαλούν εγκληματίες του Τζιχαντιστές!

1 Οκτωβρίου 201419:51
Στην καταδίκη των ενεργειών των τζιχαντιστών που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος προέβησαν οι μουφτήδες της Θράκης.

 
Τόσο ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή, όσο και ο μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, αλλά και ο τοποτηρητής μουφτείας Διδυμοτείχου Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου, καταδικάζουν με κοινή τους δήλωση τις «εγκληματικές και βάρβαρες, ανείπωτης βαναυσότητας και βίας πράξεις» της «τρομοκρατικής Οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”» και τονίζουν ότι οι ενέργειες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσουλμανική πίστη.
 
Καλούν δε τη Διεθνή Κοινότητα να προβεί σε έρευνα για τον καθορισμό των ευθυνών όσων τη στηρίζουν αλλά και για την εξακρίβωση της προέλευσης των πόρων της, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. 
 
«Αυτή η οργάνωση, δηλώνουμε με έμφαση και σαφήνεια, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το Ισλάμ του οποίου σφετερίζεται με πλήρη ασέβεια την ονομασία του, ούτε με το Χαλιφάτο που επαγγέλλεται ότι δήθεν επιδιώκει να επανιδρύσει» δηλώνουν οι τρεις μουφτήδες.
 
Σε άλλο σημείο, χαιρετίζουν την υπεύθυνη στάση χριστιανών πνευματικών ηγετών, οι οποίοι καταγγέλλουν τις βιαιοπραγίες που διαπράττονται εναντίον των Χριστιανών του Ιράκ και της Συρίας, ενώ ταυτόχρονα «αρνούνται να εκμεταλλευτούν αυτή την τραγωδία», αναγνωρίζοντας ότι «οι Μουσουλμάνοι είναι και οι ίδιοι θύματα αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης».
 
Καλούν, δε, όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος «να εκδηλώσουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, την ενότητά τους ενάντια στην τρομοκρατία και τη βαρβαρότητα» και τους νέους μουσουλμάνους κάθε χώρας «να κλείσουν τα αυτιά και τα μάτια και να μην επιτρέψουν να παρασυρθούν να πολεμήσουν στο πλευρό των τρομοκρατών» καθώς «εφόσον δεχτούν να συστρατευθούν με τους τρομοκράτες θα είναι ένοχοι απέναντι στον Αλλάχ και στην Ανθρωπότητα».
 
Τέλος, απευθύνουν έκκληση στους μουσουλμάνους της Ελλάδας να προσφέρουν την αγάπη και τη συνδρομή τους στα θύματα των διωγμών από το Ιράκ και τη Συρία που έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας.
 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr