Ιρλανδία: Χωρίς δορυφορική τηλεόραση, αυτοκίνητο και ιδιωτικό σχολείο όσοι ρυθμίζουν το δάνειό τους

19 Απριλίου 201312:37

Τη δορυφορική τους τηλεόραση, τα ιδιωτικά σχολεία των παιδιών τους, τις διακοπές στο εξωτερικό αλλά και το αυτοκίνητο πρέπει να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν όσοι Ιραλονδοί θέλουν να αναδιαρθρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια.

Την Πέμπτη, η Υπηρεσία Πτωχεύσεων της Ιρλανδίας καθόρισε τα μηνιαία όρια δαπανών για τους ιδιώτες που διεκδικούν ρυθμίσεις τα δάνειά τους. Ένα άτομο δικαιούνται μόλις 247,04 ευρώ μηνιαίως για τρόφιμα, 57,31 ευρώ για θέρμανση και 125,97 ευρώ για «κοινωνική ένταξη και συμμετοχή». Στην τελευταία κατηγορία περιλαμβάνονται εισιτήρια για αθλητικά δρώμενα και κινηματογράφο. «Λογικό βιοτικό επίπεδο δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζούμε με πολυτέλεια» δήλωσε ο Λόρκαν Ο΄Κόνορ, διευθυντής της νεοϊδρυθείσας επιτροπής και συμπλήρωσε: «Ούτε όμως, ότι ο κόστος πρέπει να τιμωρείται και να έχει μόνο τα απαραίτητα για την επιβίωση»

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όσοι ζητούν ρυθμίσεις δανείων θα πρέπει να εγκαταλείψουν επίσης τα ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα υγείας ίσως ακόμη και τα αυτοκίνητά τους, εκτός εάν αποδεικνύεται ότι δεν έχουν πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς.
Περίπου 100.000 δάνεια έχουν ήδη ρυθμιστεί με βραχυπρόθεσμες λύσεις ενώ αναμένεται ότι οι τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές στη διαδικασία αναδιάρθρωσης δεκάδων χιλιάδων ενυπόθηκων δανείων.

http://www.moneypost.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr