ΗΠΑ: Περιορισμοί στην πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων

4 Ιανουαρίου 202011:54

Περιορισμούς στην πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων επέβαλε, χθες, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) λόγω της «επιδημίας» των ανήλικων και νέων καπνιστών και επειδή δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη εάν προξενούν βλάβες στην υγεία.

Προς απογοήτευση όσων αγωνίζονται για την καθολική απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν χθες αφορούν την πώληση συγκεκριμένου τύπου ηλεκτρονικών τσιγάρων και ορισμένων μόνο γεύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δίστασε να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς, διότι ενδέχεται να χάσει τη δημοτικότητά του ενόψει εκλογών. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών τσιγάρων στις ΗΠΑ οφείλουν εντός τριάντα ημερών να σταματήσουν την κατασκευή, διακίνηση και πώληση των ηλεκτρονικών τσιγάρων με επαναγεμιζόμενο δοχείο και συγκεκριμένα με γεύσεις φρούτων ή μέντας.

Αφενός, οι υποστηρικτές των ηλεκτρονικών τσιγάρων ισχυρίζονται ότι οι συσκευές βοηθούν τους καπνιστές να μειώσουν ή και να σταματήσουν εντελώς το κάπνισμα. Αφετέρου, όσοι υποστηρίζουν την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων πιστεύουν ότι προωθούν το κάπνισμα στους μη καπνιστές και ιδίως στους ανηλίκους.

Σύμφωνα με τους ελαστικούς περιορισμούς του FDA, οι εταιρείες ηλεκτρονικών τσιγάρων δικαιούνται να υποβάλουν αίτημα για ειδική άδεια, που θα τους επιτρέπει να πουλήσουν ξανά στην αγορά τα συγκεκριμένα προϊόντα, εφόσον αποδείξουν ότι δεν απευθύνονται σε νέους καταναλωτές.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr