ΗΠΑ: Κατέρρευσε γέφυρα στη Βαλτιμόρη (video)

26 Μαρτίου 202411:51

Μέρος της γέφυρας Key Bridge στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, κατέρρευσε, μετά από πρόσκρουση φορτηγού πλοίου.

Σύμφωνα με το Associated Press, πολλά οχήματα έχουν πέσει στον ποταμό Πατάπσκο ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης επτά ατόμων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Βαλτιμόρης αντιμετωπίζει την κατάρρευση γέφυρας στην πόλη ως περιστατικό με πολλαπλά θύματα.

O επικεφαλής του γραφείου Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βαλτιμόρης, ο Κέβιν Κάρτραϊτ, δήλωσε ότι πέρα από ατα οχήματα, εκτιμάται πως έως και 20 εργάτες, που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα, έπεσαν στο ποταμό.

Γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 07:20 ώρα Ελλάδας και Κύπρου) μεγάλο πλοίο προσέκρουσε στην μήκους 3χλμ. γέφυρα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει μέρος της.

Η εταιρεία Synergy Marine Group ανακοίνωσε ότι το φορτηγό πλοίο Dali με σημαία Σιγκαπούρης προσέκρουσε σε πυλώνα της γέφυρας.

«Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν καθοριστεί ακόμη», διευκρίνισε η εταιρεία, ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του Dali όπως και οι δύο πλοηγοί που βρίσκονταν πάνω σε αυτό την ώρα του συμβάντος, είναι καλά στην υγεία τους.

«Όλες οι λωρίδες έκλεισαν και τις δύο κατευθύνσεις για περιστατικό στην I-695 Key Bridge. Η κυκλοφορία παρακάμπτεται», ανάρτησε η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ στο X.

Ο δήμαρχος Μπράντον Σκοτ ανέφεραν ότι συνεργεία έκτακτης ανάγκης ανταποκρίνεται και οι προσπάθειες διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι διασώστες αναζητούσαν τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι βρίσκονταν στο νερό, δήλωσε στο Associated Press ο Kevin Cartwright, διευθυντής επικοινωνιών για την πυροσβεστική υπηρεσία της Βαλτιμόρης, γύρω στις 3 π.μ.

Η γέφυρα Francis Scott Key εγκαινιάστηκε το 1977 και αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο.

Αρθρογράφος