Ιωάννα Λιούτα: Το καλάθι του νοικοκυριού είναι το καλάθι του κακομοίρη

23 Νοεμβρίου 202223:16

Η πολιτική αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα στον Flashtv και στην εκπομπή για όλη την Β.Ελλάδα Εκπομπή +NEWSμε τον δημοσιογράφο Θόδωρο Καρυπίδη ανέφερε για:

Για το καλάθι του νοικοκυριού,την ακρίβεια που μαστίζει τους καταναλωτές καθώς και τον προϋπολογισμό του 2023. . Όπως τόνισε :

Το καλάθι του νοικοκυριού είναι το καλάθι του κακομοίρη.Η εφαρμογή του «καλαθιού του νοικοκυριού»δεν βοηθάει τους καταναλωτές, δεν ανακουφίζει τα νοικοκυριά Είναι ένα απογοητευτικό επικοινωνιακό τρικ με τις μεγάλες αλυσίδες να αυξάνουν -σε αρκετές περιπτώσεις- τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ή να «πειράζουν» τις συσκευασίες προκειμένου να φανούν μικρότερες τιμές, αλλά σε λιγότερη ποσότητα προϊόντος. Πρέπει να γίνει άμεση μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.

-Αντίθετα με ότι είπε ο κ.Σταϊκούρας ο προϋπολογισμός του 2023 είναι ένας προϋπολογισμός λιτότητας και φτώχειας.Ο Προϋπολογισμός θα κριθεί από την κοινωνία για το αν ανακουφίζει τα νοικοκυριά,αν στηρίζει τους αδύναμους αν τα χρήματα κατευθύνονται σε προνοιακή στήριξη κυρίως της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης.Η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη και ο χειμώνας θα είναι σκληρός για την κοινωνική πλειοψηφία.

Δεν μπορούμε να έχουμε την ενέργεια – ένα δημόσιο αγαθό – βορά των ιδιωτών και των χρηματιστηρίων δείτε :

Αρθρογράφος