Ιλχάν Αχμέτ σε NTV Haber: Αγωνίζομαι για την επίλυση ΚΑΙ των οικονομικών προβλημάτων της Μειονότητας

16 Μαρτίου 202309:29

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Οι επιθέσεις που δέχεται ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ από την παρακρατική σέκτα της Άγκυρας που ελέγχει τοπικές παρακρατικές δομές μιας μικρής μερίδας Εγκαθέτων φαίνεται φαίνεται ότι δεν επηρρεάζουν όλους όσοι εκτιμούν πως ο Μειονοτικός Βουλευτής είναι χρήσιμος όχι μόνον για την Θράκη αλλά δύναται να λειτουργήσει και ως γέφυρα μεταξύ νηφαλίων δυνάμεων σε Ελλάδα και Τουρκία.

Η ανάλυση περιεχομένου, ήχου και εικόνας των εμφανίσεων του κ. Ιλχάν Αχμέτ σε εθνικής εμβέλειας μέσα ηλεκτρονικού,ψηφιακού και έντυπου τύπου δημιουργούν την βεβαιότητα ότι ο βουλευτής Ροδόπης (σε αντίθεση με άλλους μειονοτικούς παράγοντες) γίνεται αποδεκτός από την πλειοψηφία των Εθνικών Συστημάτων σε διμερές επίπεδο, που στηρίζουν άλλη άποψη από αυτήν που προβάλλει μία μειοψηφία εξτρεμιστών σε Ελλάδα και Τουρκία με μεταξύ τους αλληλεπίδραση.

Η χθεσινή παρουσία του κ. Ιλχάν Αχμέτ, σε έναν εμβληματικό ιδιωτικών συμφερόντων τηλεοπτικό δίαυλο στο NTV Haber, όπως και στην περίπτωση του CNNTÜRK TRT ( που είχε εξοργίσει την σέκτα της Άγκυρας) ανέδειξε τον κεντρικό πυρήνα της δράσης του κ. Ιλχάν Αχμέτ με τον τίτλο “Πρωτοβουλία Θράκης” της οποίας βασική ιδέα είναι η επίλυση των πραγματικών οικονομικών προβλημάτων της Μειονότητας (με πρωταρχικό αυτό της μετανάστευσης) που είναι πιο σπουδαία από τα κλασικά δικαιώματα (χωρίς αυτά να αμφισβητούνται ή να απεμπολούνται).

Στο ίδιο πλαίσιο έγινε αναφορά στην σημασία εκλογής Μειονοτικού βουλευτή στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή και ιστορική συγκυρία ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο γενικότερο πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Παραθέτουμε τα κύρια σημεία:

ΙΛΧΑΝ ΑΗΜΕΤ: Το αίτημα για τα κλασικά μειονοτικά δικαιώματα είναι θεμιτό, και η μειονότητά μας ποτέ δεν εγκατέλειψε αυτά τα αιτήματα της. Πρόκειται για το διορισμό του Μουφτή που επέλεξε ή προτίμησε η ίδια η μειονότητα, τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στα βακούφια, την αναγνώριση της εθνικής τους ταυτότητας στα θέματα όπως οι ενώσεις / οι σύλλογοι, την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είμαι ήδη στη Βουλή, όπου διεκδικώ και  υπερασπίζομαι αυτά τα δικαιώματα. Πρόσφατα, με αυτά, υπάρχει ένα γεγονός που μερικές φορές ξεπερνάει κιόλας όλα τα άλλα. Ποια είναι αυτή η πραγματικότητα; Τα οικονομικά προβλήματα. Η Δυτική Θράκη μας λιώνει, οι νέοι μας μεταναστεύουν. Φυσικά, θέλουμε αυτή η μετανάστευση να είναι προσωρινή και θέλουμε ο κόσμος μας να επιστρέψει στα εδάφη του / στα μέρη του. Διότι, η ύπαρξη κλασικών μειονοτικών δικαιωμάτων σε μια περιοχή όπου δεν ζουν μειονότητες, μπορεί μακροπρόθεσμα, μετά από 20-30 χρόνια, να μην σημαίνει  και πολλά.

 ΙΛΧΑΝ ΑΗΜΕΤ: Σε μια περίοδο αυξανόμενης μετανάστευσης, μπορεί να δημιουργηθεί η πιθανότητα να μείνουμε χωρίς βουλευτή. Να πάμε στην κάλπη. Πότε; Η ημερομηνία των εκλογών είναι άγνωστη, αλλά να πάμε στις κάλπες. Ακόμα κι αν 2 χιλιάδες, 3 χιλιάδες και 4 χιλιάδες άνθρωποι να έχουν μεταναστεύσει, οι μειωμένες ψήφοι , θα μπορούσαν να έχουν πολύ σημαντικές και σοβαρές συνέπειες. Τα επόμενα τέσσερα ή πέντε χρόνια έχουν μια καταλυτική σημασία. Γιατί θα μπορούσε να είναι ένα σημείο καμπής. Και με αυτή τη νέα δυναμική, και με τις δικές  μας συνεισφορές, ως βουλευτές, θα πρέπει να υπάρχει στο κοινοβούλιο κάποιος που αγαπά και σκέφτεται τη μειονότητα και προστατεύει τα δικαιώματά της. Απ’ αυτή την άποψη, ας μην διαιρούμε / μοιράζουμε τις ψήφους μας.

 ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Και έχω μια ιδέα, μια σκέψη που ονομάζεται Πρωτοβουλία Θράκης.  Όπως γνωρίζετε, δεν υπάρχει ομάδα φιλίας λόγω της αφορμής πολέμου (casus belli) μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς οι βουλευτές δεν θα μιλήσουμε ποτέ. Θέλουμε οι άνθρωποι και στις δύο πλευρές του Αιγαίου να ζουν ειρηνικά. Ως αποτέλεσμα, αυτά που θα κερδίσουμε, κυρία Ντεριά, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα χάσουμε.

 ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Πρέπει να γνωρίζετε τις εσωτερικές ισορροπίες στην Ελλάδα και το πώς πρέπει να προστατεύεται η μειονότητα, δηλαδή τις προτεραιότητές της χωρίς να θυσιάζεται κανένα δικαίωμά της. Δεν πρέπει   βάλουμε τις υπερεθνικιστικές, φασιστικές ομάδες στην Ελλάδα να νιώσουν ότι απειλούνται και έτσι να περάσουν σε αυτοάμυνα έναντι της μειονότητας  , γιατί έτσι μετά στο τέλος ο λαός η  μειονότητα μας θα  πληρώσει το τίμημα. . Η μειονότητα, ο λαός, πληρώνει τα κατασταλτικά μέτρα εις βάρος τους αν νιώσουν κάποιοι ότι απειλούνται.  Σε αυτό το πλαίσιο συνέχισα τις εργασίες μου, και σκοπεύω να συνεχίσω περαιτέρω να προστατεύω την μειονοητα από πράξεις εθνικιστικές ένθεν και ένθεν

.Η ΕΙΔΗΣΗ – Παρουσίαση από το κανάλι  : Ο Ιλχάν Αχμέτ πρόσθεσε επίσης στα λόγια του τους σεισμούς στο Kahramanmaraş, και τόνισε ότι  οι λαοί και στις δύο πλευρές του Αιγαίου ενώθηκαν και έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης για το μέλλον.

Αρθρογράφος