Ιλχάν Αχμέτ (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ): Να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας προς του συμπολίτες μας!

23 Μαΐου 202415:40

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Κώστας Χαριτόπουλος  μαζί με τους μικροβιολόγους κκ Ανθή Ρωμανά, Ιορδάνα Λαλάκη, Ρετζέπ Σερκάν και Βούλα Μαρινίδου  επισκέφθηκαν τον βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ όπου και του εξέθεσαν τα αιτήματα των εργαστηριακών γιατρών, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Εργαστηριακοί Ιατροί σε όλη την Ελλάδα αδυνατούν να κρατήσουν ανοικτά τα εργαστήρια τους. Οι περικοπές (clawback) των αμοιβών τους , από τον ΕΟΠΥΥ ξεπερνούν το 70% , με συνέπεια πολλά Εργαστήρια να φέρουν βαριά χρέη προς τον ΕΟΠΥΥ, τα οποία αδυνατούν να εξοφλήσουν. Η οικονομική ασφυξία οδηγεί αναπόφευκτα, σε ενδεχόμενο κλείσιμο Εργαστηριακών δομών, ειδικά στην περιφέρεια (ακριτικές και νησιωτικές περιοχές).

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στηρίζουν τα μέλη τους Εργαστηριακούς Ιατρούς στα δίκαια αιτήματά τους, και καλούν την πολιτεία να αναλογιστεί την κρισιμότητα της κατάστασης.
Ζητούν επίσης την κατανόηση και τη στήριξη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ .
 
Σε ανάρτησή του , ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ επισημαίνει:

“Δέχθηκα σήμερα στο πολιτικό μου γραφείο στην Κομοτηνή αντιπροσωπεία των γιατρών μικροβιολόγων του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, που συνοδευόταν από τον πρόεδρο του συλλόγου, Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο. Άκουσα με προσοχή τα εύλογα και δίκαια αίτηματά τους που τους έχουν οδηγήσει να απέχουν από τα καθήκοντα τους για 22 μέρες έως σήμερα και είμαι έτοιμος να καταθέσω σήμερα κιόλας ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ως ελάχιστο χρέος μου για την διάσωση του επαγγέλματος τους και την διασφάλιση των αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιατρούς μικροβιολόγους Ανθή Ρωμανά, Ιορδάνα Λαλάκη, Ρετζέπ Σερκάν και Βούλα Μαρινίδου για τις πολύτιμες πληροφορίες που μου παρείχαν”

Αρθρογράφος