Ιλχάν Αχμέτ: « Έχουν και οι προεκλογικές παράτες της κυβέρνησης τα όριά τους»

30 Μαΐου 202406:25

ΔΗΛΩΣΗ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ& ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

« Έχουν και οι προεκλογικές παράτες της κυβέρνησης τα όριά τους»

«Την επόμενη φορά που ο κ. Σταΐκούρας παρουσιάσει, δέκα μέρες πριν από εκλογές, συγκεκριμένα έργα για το νομό Ροδόπης με την υπογραφή αυτής της κυβέρνησης, ας ενημερωθεί προηγουμένως από τους τοπικούς παράγοντες της Ν.Δ. ότι:

Α) το Φράγμα Ιασίου εγκαινιάστηκε προ 22ετίας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη και μέχρι την ολοκλήρωσή του μεσολάβησαν μεταξύ των άλλων κυβερνήσεων και πέντε χρόνια της παρούσας κυβέρνησης της Ν.Δ., ενώ εκκρεμούν δίκτυα διανομής και αναδασμοί που θα το καταστήσουν λειτουργικό για το σύνολο της ανατολικής λεκάνης της Ροδόπης.    

Β) Το Φράγμα Κομψάτου δεν έχει ενταχθεί μέχρι σήμερα σε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίηση του, παρά το γεγονός ότι έχουμε ζητήσει να αναβαθμιστεί σε έργο εθνικής στρατηγικής σημασίας και να προτεραιποιηθεί η υλοποίηση του.

Γ) Οι μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής τις οποίες ανακοίνωσε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας σε δική μου επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή για την διάσωση του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου, δεν συνιστά  σε καμία περίπτωση έργο με τον παραπειστικό τίτλο «Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής», το οποίο νέο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής θεμελιώθηκε επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου το 1994 και παραδόθηκε σε λειτουργία το 2000 από κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη.

Δ) Η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ Ιάσμου – Πολύανθου (Π.Ε. Ροδόπης) και Μέστης – Αλεξανδρούπολης (Π.Ε. Έβρου), είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να μας απαντήσει επιτέλους η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών κ. Σταϊκούρας, ποια μεγάλη μέρα θα ξαναδεί η Θράκη τρένο να διατρέχει το σιδηροδρομικό της δίκτυο.

Με όλα τα παραπάνω δεν μηδενίζουμε καμία πρωτοβουλία που κατατείνει σε υλοποίηση έργων είτε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είτε από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία στην Π.Ε. Ροδόπης, αλλά έχουν και οι προεκλογικές παράτες της κυβέρνησης τα όριά τους».    

 

Αρθρογράφος