Οι Ζεϋμπέκ-Φερχάτ σε τουρκο-εκδήλωση παρακρατικής δομής στην Κομοτηνή

24 Νοεμβρίου 202322:01

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Οι ανεξάρτητοι και κατά δήλωσή τους (έργω-λόγω) “Τούρκοι” βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου Χουσεΐν Ζεϋμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ συμμετείχαν σε εκδήλωση της παρακρατικής δομής του Προξενείου , ενός καταργηθέντος και παρανόμου καθ’όλα συλλόγου γνωστού κι ως “Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτ. Θράκης”-BTTÖB, τιμώντας την” Ημέρα του (Τούρκου) Δασκάλου” όπως αυτή έχει καθιερωθεί στην γείτονα.

Ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης ορίζεται ο κ. Αϊντίν Αχμέτ που ανήκει στον σκληρό πυρήνα του ακροδεξιού , ισλαμοφασιστικού κι εθνικιστικού ΚΙΕΦ και μάλιστα ήταν στην ηγετική ομάδα του καφε-εστιάτορα κ. Μουσταφά Αλί Τσαβούς του οποίου ήταν και γενικός σύμβουλος.

Αϊντίν Αχμέτ: Ο “δάσκαλος” του ΚΙΕΦ

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν, σχεδόν, σύσσωμος και ο πυρήνας των τουρκοφρόνων του ακροδεξιού και ισλαμοφασιστικού ΚΙΕΦ/DEB, του εθνικιστικού κόμματος των εγκαθέτων της Άγκυρας στην Θράκη, μέλη του συλλόγου όσο και οι εκπρόσωποι της Προξενικής Μειονότητας: Ο Πρόξενος Aykut Ünal μετά της συζύγου του İlayda Ünal και υπάλληλοι του Προξενείου, οι İbrahim, Mustafa Trampa, η Πρόεδρος του ΚΙΕΦ/DEB Çiğdem Asafoğlu, οι τουρκόφρονες ανεξάρτητοι βουλευτές Ξάνθης Hüseyin Zeybek και Ροδόπης Özgür Ferhat, ο Πρόεδρος της παρακρατικής ΤΕΞ Ozan Ahmetoğlu, ο Πρόεδρος των σχολικών εφορειών Αχμέτ Καρά, ο Πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ /BAKEŞ Hüseyin Bostancı, ο εκπρόσωπος του ΣΕΜ/BTAYTD Ali Alioğlu.

Η συγκεκριμένη παρακρατική δομή του Προξενείου είναι παράνομη de jure σύμφωνα με την ελληνική έννομη τάξη και τις σχετικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου (όπως και η Τουρκική Ένωση Ξάνθης-ΤΕΞ, Τουρκική Ένωση Κομοτηνής -ΤΕΝΚ, Ένωση Τούρκων Δασκάλων Ξάνθης, Ένωση Τούρκων Δασκάλων Κομοτηνής κ.α.) αλλά λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια (όπως και οι υπόλοιπες) de facto με την ανοχή του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Η βασική επιδίωξη της “Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτ. Θράκης” είναι η ενίσχυση των μειονοτικών σχολείων που τελούν υπό την κηδεμονία του τουρκικού Προξενείου μέσω των σχολικών εφορειών,την ενίσχυση του τουρκισμού προκειμένου να επιτευχθεί η αφομοίωση των μη τουρκογενών μελων της Μειονότητας και την προώθηση της ατζέντας της Άγκυρας για την θρησκειοποίηση της μειονοτικής εκπαίδευσης. Βασικό έργο του συλλόγου αυτού είναι και η κατασυκοφάντηση της Ελληνικής Πολιτείας και η καλλιέργεια απείθειας στην εκπαιδευτική πολιτική της Χώρας όπως αυτή ασκείται από την εκάστοτε Κυβέρνηση.

Αρθρογράφος