Οι πρόεδροι Σερβίας και Τουρκίας συναντήθηκαν στη Βουδαπέστη

21 Αυγούστου 202310:53

«Πάντα (είναι) σημαντική και ανοιχτή συζήτηση με @rterdogan για τρέχοντα διμερή και περιφερειακά ζητήματα. Είναι σημαντικό για εμάς να διατηρήσουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με την Τουρκία και αυτή η συνάντηση ήταν ένα ακόμη βήμα προς την

κατεύθυνση της ενίσχυσης της ήδη καλής σερβο-τουρκικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος», έγραψε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε σήμερα στη Βουδαπέστη ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Αργότερα σήμερα, ο Βούτσιτς θα ακολουθήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας και άλλους παγκόσμιους ηγέτες και στη συνέχεια θα παραστεί σε δεξίωση με την ευκαιρία της 20ης Αυγούστου – Εθνική Ημέρα της Ουγγαρίας.

Ο Βούτσιτς, όπως αναφέρουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, σημείωσε:

«Συζητήσαμε τη σημασία της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, όπου βασιζόμαστε στην εποικοδομητική δέσμευση της Τουρκίας, ως ενός από τους διεθνείς παράγοντες με τη μεγαλύτερη επιρροή σε αυτό το μέρος του κόσμου».

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν, ο πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ μετέβη στη Βουδαπέστη μετά από πρόσκληση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν .

Ο πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ και η σύζυγός του Μεχριμπάν Αλίεβα υποδέχθηκαν ο Ούγγρος υπουργός Δικαιοσύνης στο διεθνές αεροδρόμιο ‘Ferentz Liszt’ στη Βουδαπέστη.

Ο Ρουστάμ Μινικάνοφ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Ταταρστάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μετέβη επίσης στην Ουγγαρία.

Ο ηγέτης των Τατάρων, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, θα συναντηθεί επίσης με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι στη Βουδαπέστη.

(πηγή: echedoros)

Αρθρογράφος