Οι “πολιτικοί αχυράνθρωποι” της Ελληνικής Λύσης θα σώσουν την Θράκη;

10 Ιουνίου 202423:54

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μετά τον Παντελή Σκαρλάτο και την Λία Γιανναράκου προστίθεται ακόμη ένα όνομα-σταθμός (πλέον) στην πολιτική εργογραφία του Κυριάκου Βελόπουλου στην Θράκη: αυτό της κ. Γαλάτως Αλεξανδράκη, που εξελέγη Ευρωβουλευτής με 51.237 σταυρούς!! χωρίς όμως να γνωρίζουμε το ο,τιδήποτε για το πολιτικό κεφάλαιο αυτής.

Το επιτόπιο ρεπορτάζ αναφέρεται σε μία οικογενειακή επιχείρηση στην Αλεξανδρούπολη, στην περιοχή του Λοξού, όπου και διατίθεται ποιοτικό ντόπιο κρέας, με τον γιο της κ. Γ. Αλεξανδράκη να είναι ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας και την κόρη να είναι νοσηλεύτρια εκτός Θράκης με την κ. Γαλάτω Αλεξανδράκη να έχει την γενική μέριμνα για το οικογενειακό κρεοπωλείο.

Πώς τώρα όλα τα παραπάνω συνδέονται με τις Ευρωεκλογές του 2024 και πώς οι Συνέλληνες εντόπισαν στο άγνωστο πρόσωπο της κ. Γαλάτως Αλεξανδράκη την εκπρόσωπό τους στο Ευρωκοινοβούλιο, αυτό παραμένει μέγα μυστήριο.

Κι άλλες φορές έχουμε αναφερθεί στα ζητήματα διαφάνειας λειτουργίας της Ελληνικής Λύσης που θέτουν ένα σοβαρό ζήτημα νόθευσης της βούλησης των ψηφοφόρων ενώ εγείρονται ερωτήματα και για τον ρόλο των υποψηφίων βουλευτων του κόμματος, όπως άλλωστε έχουν αναφερθεί και σε τοποθετήσεις πρώην στελεχών της Ελληνικής Λύσης, όπως λχ οι κκ Ηλίας Ηλιακόπουλος και Μαργαρίτης Κίρκος.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο γνωστός ποινικολόγος Δρ. Ηλίας Ηλιακόπουλος καρατομήθηκε εν μια νυκτί στο των deal που συνήψε το ιερατείο της Ελληνικής Λύσης , αλλά και της “εκλογικής μπλόφας” με τους υποψηφίους φαντάσματα όπως συνέβη με τους κκ Παντελή Σκαρλάτο και Λία Γιανναράκου οι οποίοι ΠΟΤΕ δεν εμφανίσθηκαν στην Θράκη και τον Εβρο.

Οπως χαρακτηριστικά μας είπε ο κ. Ηλίας Ηλιακόπουλος Το όλο θέμα παίρνει ξεχωριστή διάσταση υπό την έννοια ότι η όλη αυτή συμπεριφορά του αρχηγού του κόμματος της Ελληνικής Λύσης αποκτά ενδεχομένως και ποινική διάσταση που θα πρέπει να απασχολήσει κάποιον διερευνητικό και ανήσυχο για τη αλήθεια Εισαγγελέα. Πρόσφορο έδαφος γι αυτό η διάταξη του άρθρου. 162 ΠΚ .Αναφέρει η πιο πάνω διάταξη με την οποία αποσκοπεί ται η ανόθευτη βούληση των εκλογέων .”Οποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές ειδήσεις που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου ή με άλλο τρόπο εξαπατά εκλογέα …με αποτέλεσμα ….να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές ….τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή …”Τι λέτε όλη αυτή η συμπεριφορά του κου Βελόπουλου και του επιτελείου του σε σχέση με τα ως άνω προσωπα αποκλείει άνευ άλλου τινός την ποινική διάσταση του θέματος ..;”

Ο κ. Μαργαρίτης Κίρκος, πάλι, σε επιστολή παραίτησής του , μεταξύ άλλων είχε χαρακτηρίσει τον κ. Κυρ. Βελόπουλο ως “Χριστέμπορο και Πατριδοκάπηλο”.

Με όλα τα παραπάνω , σε συνδυασμό με την αφωνία του Βουλευτή Έβρου της Ελληνικής Λύσης κ. Πάρι Παπαδάκη, τίθεται το ερώτημα για το πώς οι “πολιτικοί αχυράνθρωποι του Κυρ. Βελόπουλου” (straw men) θα σώσουν την Θράκη;

  • Είναι δυνατόν να τοποθετούνται σε θέσεις ευθύνης άτομα μειωμένων πολιτικών προσόντων ενδεχομένως από άποια παράκεντρα εξουσίας ή οικονομικά συμφέροντα τον τοποθετούν σε κάποια θέση ευθύνης ώστε να ελέγχουν τον ίδιο και κατ’ επέκταση όλο το σύστημα, εξυπηρετώντας, ουσιαστικά, τα δικά τους συμφέροντα;
  • Ποιές οι επιπτώσεις έχουν οι προαναφερθείσες περιπτώσεις σε τρία παράλληλα επίπεδα: το αντιπροσωπευτικό, το ποινικό και το πολιτικό/δημοκρατικό;
  • Στοιχειοθετείται το αδίκημα της “εξαπάτηση του εκλογικού σώματος”; (βλ. άρθρο 122 παρ. 2 του «εκλογικού νόμου» (π.δ. 26/2012, όπως ισχύει). Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ελεύθερες εκλογές και δεν μπορούν να θεωρούνται ελεύθερες οι εκλογές στις οποίες υφαρπάχθηκε από κάποιους η λαϊκή ψήφος.
  • Το ρεπορτάζ υποδεικνύει ότι η κόρη της Ευρωβουλευτού της Ελληνικής Λύσης κ. Γαλάτως Αλεξανδράκη, Μαρία Αλεξανδράκη,συνταξιοδοτηθείσα νοσηλεύτρια, εργάζεται στα Γραφεία της Ελληνικής Λύσης στην Θεσσαλονίκη. Δεχόμαστε επιβεβαίωση ή διάψευση από τους αρμοδίους και τα στελέχη του κόμματος.

Αντί Επιλόγου

Οι πρώτες δηλώσεις της 76χρονης Ευρωβουλευτού Γαλάτως Αλεξανδράκη από τον Έβρο

Καταπέλτης ο Ηλίας Ηλιακόπουλος για τον αποκλεισμό του απ΄ την “Ελληνική Λύση”: Κάποιος, κάποιοι ωφελήθηκαν

Κυρ. Βελόπουλος: Από τα “Μαύρα ταμεία” στο “ξεπούλημα της δεξιάς” και τους “υποψηφίους-φαντάσματα” της Θράκης

Μαργαρίτης Κίρκος: “Χριστέμπορος και Πατριδοκάπηλος ο Κυρ. Βελόπουλος”

Κυρ. Βελόπουλος: Το τέλος του “τηλε-εθνικιστή” ξεκινά από τον Έβρο;

Ποιός θα παρέμβει για τα fake news της Ελληνικής Λύσης στον Έβρο;

Συνεχίζεται η αποσύνθεση της Ελληνικής Λύσης στον Έβρο – Ποιός θέλει να παγιδεύσει τη ΝΔ (και) στον Εβρο;

Αρθρογράφος