Η πλειοψηφία μίλησε: Το νομοσχέδιο-τερατούργημα της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια να μην κατατεθεί!

9 Φεβρουαρίου 202408:03

Σε ανακοίνωσή του για το πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει τα εξής:

«Η πλειοψηφία μίλησε: Το νομοσχέδιο-τερατούργημα της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια να μην κατατεθεί!

Οι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες, που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, στο μεγαλειώδες, πανελλαδικό, φοιτητικό συλλαλητήριο, έδειξαν τη δύναμη της νεολαίας, που τολμά και αγωνίζεται!

Έδωσαν αποστομωτική απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης, με τα οποία σερβίρει το νομοσχέδιό της, αλλά και στην προσπάθειά της να συκοφαντήσει, να τρομοκρατήσει και να καταστείλει το φοιτητικό κίνημα.

Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων και την παραπέρα εμπορευματοποίηση της παιδείας, έχει συναντήσει την καθολική απόρριψη της νεολαίας! Γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει ήδη χάσει!

Το μόνο που απομένει να κάνει είναι να αποσύρει το νομοσχέδιο και να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων, για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους, με ασφαλείς, επαρκείς υποδομές και καθηγητές, δωρεάν συγγράμματα, σίτιση, στέγαση και μεταφορές, πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα και όχι πτυχία σε τιμοκατάλογο.

Θα κάνουν πολύ μεγάλο λάθος όσοι τους αγνοήσουν, παρερμηνεύσουν ή διαστρεβλώσουν το μήνυμα, το οποίο ακούστηκε σήμερα από χιλιάδες φωνές.

Ο αγώνας συνεχίζεται! Το δίκιο των φοιτητών θα νικήσει!

Αρθρογράφος