Η πετσέτα… η καλή!

5 Φεβρουαρίου 201823:39

Όπως και με τα περισσότερα λευκά είδη, έτσι και με τις πετσέτες υπάρχουν πολλοί παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η ποιότητά τους όπως η ύφανση, το υλικό και το βάρος τους. Πάμε λοιπόν να δούμε παρακάτω πώς θα διαλέξετε πιο εύκολα την πετσέτα την καλή!

Το βάρος:

Το βάρος μιας πετσέτας είναι ένας απ’ τους παράγοντες που παίζουν ρόλο στην ποιότητά της. Όσο πιο βαριά είναι μια πετσέτα τόσο πιο απορροφητική είναι αφού υπάρχει ουσιαστικά περισσότερο υλικό (κατά κύριο λόγο βαμβάκι) για να τραβήξει το νερό. Μην κοιτάξετε όμως μόνο το βάρος πριν προχωρήσετε στην αγορά μιας πετσέτας καθώς μια πετσέτα 600 γρ/τ.μ. αλλά από κακής ποιότητας βαμβάκι μπορεί να είναι πολύ λιγότερο απορροφητική από μια πετσέτα 500 γρ/τ.μ. από καλής ποιότητας βαμβάκι. Πρέπει λοιπόν να κοιτάμε πάντα το βάρος, την ύφανση και την ποιότητα των πρώτων υλών συνδυαστικά πριν προχωρήσουμε στην αγορά της πετσέτας που μας αρέσει.

Προτιμήστε πετσέτες με βάρος μεγαλύτερο των 500 γρ/τ.μ. με ιδανικές αυτές άνω των 600 γρ/τ.μ.

Η ύφανση:

Η ύφανση μιας πετσέτας καθορίζει κατά μεγάλο ποσοστό την απορροφητικότητά της. Πετσέτες με πάρα πολύ μεγάλη φάσα ή με ζακάρ σχέδια στην ύφανση τείνουν να είναι λιγότερο απορροφητικές από τις συμβατικές πετσέτες, ωστόσο και ειδικά στην περίπτωση της ζακάρ ύφανσης, τείνουν να στεγνώνουν πιο γρήγορα.

Οι καλύτερης ποιότητας πετσέτες είναι αυτές που έχουν υφανθεί από χτενισμένο βαμβάκι, δηλαδή στην ύφανση έχουν αφαιρεθεί οι μικρότερες σε μήκος ίνες βαμβακιού διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο την πετσέτα γερή και αποτρέποντας το ξέφτισμά της. Σε περίπτωση πoυ η ύφανση στις ίνες είναι τόσο αραιή που μπορείτε να δείτε ανάμεσά τους, τότε προτιμήστε κάποια άλλη πετσέτα καθώς αυτή δεν θα είναι ιδιαίτερα απορροφητική.

Η ποιότητα του βαμβακιού:

Η ποιότητα του βαμβακιού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο όχι μόνο στην απορροφητικότητα της πετσέτας αλλά και στην απαλότητα και την αντοχή της. Τα χαρακτηριστικά μιας πετσέτας μπορεί να διαφέρουν από ποιότητα σε ποιότητα. Οι πετσέτες από αιγυπτιακό βαμβάκι είναι ιδιαίτερα απορροφητικές και ανθεκτικές και θεωρούνται από τις καλύτερες και πιο πολυτελείς επιλογές.

Το αιγυπτιακό βαμβάκι θεωρείται παγκοσμίως ως μια απ’ τις καλύτερες ποικιλίες βαμβακιού, αν όχι η καλύτερη και κάθε προϊόν για του οποίου την ύφανση χρησιμοποιείται, είναι μια άριστη επιλογή για το σπίτι της.

Οι πετσέτες από ελληνικό βαμβάκι Αιγαίου είναι η ιδανική επιλογή για το κλίμα της χώρας μας. Αν και πλέον σπάνιο, το ελληνικό βαμβάκι θεωρείται μια απ’ τις καλύτερες ποικιλίες βαμβακιού παγκοσίως και μπορεί να συγκριθεί επί ίσοις όροις με το αιγυπτιακό. Οι πετσέτες από ελληνικό βαμβάκι είναι πιο ισορροπημένες όσον αφορά την απαλότητα και την απορροφητικότητα, κάτι που τις καθιστά ιδανικές για κλίματα με έντονη υγρασία, όπως το μεσογειακό.

Οι πετσέτες από τούρκικο βαμβάκι είναι επίσης κατασκευασμένες για χώρες με μεσογειακά κλίματα. Η Τουρκία είναι μια χώρα με μεγάλη παράδοση στην κατασκευή πετσετών και τα προϊόντα τους θεωρούνται απ’ τις καλύτερες επιλογές για κάθε μπάνιο. Οι τουρκικές πετσέτες φημίζονται για την απαλότητα και τον όγκο τους και με την κατάλληλη φροντίδα θα παραμείνουν στο μπάνιο σας για πολλά χρόνια.

Υπάρχουν ωστόσο και πετσέτες οι οποίες δεν έχουν υφανθεί από βαμβάκι αλλά από άλλα υλικά ή από συνδυασμό άλλων υλικών με βαμβάκι όπως πχ. οι πετσέτες από μπαμπού.

Οι πετσέτες από μπαμπού ή από μίξη μπαμπού και βαμβακιού είναι πιο αφράτες, απορροφητικές και κρατάνε πιο καλά το χρώμα τους. Το μπαμπού σαν φυτό έχει από μόνο του αντιβακτηριακή φύση και μιας και ευδοκιμεί σε περιβάλλον χωρίς παράσιτα, είναι μια απόλυτα οργανική πρώτη ύλη.

Οι πετσέτες από microfiber είναι ουσιαστικά ένας νέος τύπος πετσέτας. Το microfiber είναι μια συνθετική πρώτη ύλη που προκύπτει απ’ την ανάμειξη πολυεστέρα και πολυαμιδίου. Οι πετσέτες από microfiber είναι ιδιαίτερα απορροφητικές και μαλακές, ωστόσο μιας και δεν πρόκειται για φυσικό υλικό, δεν αναπνέουν.

Αυτά είναι λοιπόν τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε για να αγοράσετε την πετσέτα… την καλή!

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο και βρείτε τη δική σας!

https://www.spitishop.gr/200013-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%85

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr