Η Περιφέρεια ΑΜΘ ενισχύει 57 επιχειρήσεις σε Ροδόπη και Ξάνθη με 6,8 εκ. €από το πρόγραμμαLEADER

20 Ιανουαρίου 202108:17

            Με απόφασητου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια διαθέτειστην Αναπτυξιακή Ροδόπης 6.860.210 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER για την ενίσχυση 57 ιδιωτικών επενδύσεωνσε αγροτικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης,με στόχο την τοπική ανάπτυξη.

            Οι επενδύσεις που θα ενισχυθούν αφορούν σε επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σε βιοτεχνίες, εργαστήρια, καταστήματα γενικού εμπορίου καθώς και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού καιτης παροχής υπηρεσιών.

            Αν στους πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια προστεθούν και τα ιδιωτικά κεφάλαια,οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στις δύο περιοχέςθα φτάσουντα11.736.430 ευρώ.

            Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Μέτιοςείχε συνομιλήσει για το θέμα μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Δημήτρη Λουρίκα και τον Γενικό Διευθυντή κ. Στάθη Κεφαλίδη,ενώ είχε επικοινωνίακαι με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος CLLD-LEADERΡοδόπης-Ξάνθης κ. Δημήτρη Πολιτειάδη.

Αρθρογράφος