Οι παρεμβάσεις του Ιλχάν Αχμέτ που ενόχλησαν τους Εγκαθέτους (video)

28 Σεπτεμβρίου 202319:15

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την στιγμή που το σύνολο του τοπικού πολιτικού δυναμικού εσιώπησε μπροστά στους αυθάδεις και προκλητικούς Εγκαθέτους και οι  βουλευτές Μπουρχάν Μπαράν, Χουσεΐν Ζεϋμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ συναίνεσαν στον προπηλακισμό δημοσίων λειτουργών , ήταν άμεση η παρέμβαση του κ. Ιλχάν Αχμέτ Βουλευτή Ροδόπης (ΠΑΣΟΚ).

Παρά το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στον Βουλευτή από τον τοπικό μειονοτικό τύπο που ελέγχεται απο την παρακρατική σέκτα του Προξενείου,  ο κ. Ιλχάν Αχμέτ παρενέβη με δηλώσεις του τόσο στον τουρκικό τύπο της γείτονος (βλ. HABER GLOBAL Türk öğrencilere mobbing… Yunanistan Lozan’ı deliyor ) όσο και στην καθημερινη εφημερίδα της Κομοτηνής Ο ΧΡΟΝΟΣ δίνοντας την δική του, ψύχραιμη εκτίμηση για τα όσα ζήσαμε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

Στην HABER GLOBAL ο κ. Ιλχάν Αχμέτ επεσήμανε ότι υφίσταται το κτιριακό πρόβλημα στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Ξάνθης, καταδίκασε την φύση και τον τρόπο των διαμαρτυριών και τόνισε ότι “Αυτές οι ενέργειες, οι οποίες είναι ασυμβίβαστες με το επίπεδο της μειονότητάς μας και τον τρόπο που αντιλαμβάνεται  τη δημοκρατία, την ηθική, τα ήθη και την ευπρέπεια, μας ταπεινώνουν ως κοινωνία. Ο αγώνας για τα δικαιώματα των μειονοτήτων είναι πολύ πάνω από πολιτικές απόψεις, προσωπικές φιλοδοξίες και πολιτικούς στόχους.

Ανάλογες ήταν και οι επισημάνσεις που έκανε στο ραδιόφωνο του Χρόνου και την εκπομπή “Πολιτικό Τανγκό” με τον Δήμο Μπακιρτζάκη, όπου καταδίκασε την απρεπή και προκλητική στάση των “δήθεν” φορέων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν την Μειονότητα. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα:

Οι παραπάνω δηλώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθεί ο Ιλχάν Αχμέτ εκ νέου επίθεση από την παρακρατική σέκτα που ελέγχεται από το Προξενείο και λειτουργεί ως εκβιαστικός βραχίονας εκείνων που εργαλειοποιούν την Μειονότητα.

Να μην ξεχνάμε ότι στις 21/8/2023 ο κ. Ιλχάν Αχμέτ είχε επισκεφθεί την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης ΑΜ-Θ , Μαίρη Κοσμίδου ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς με φάκελο για όλα τα τρέχοντα εκπαιδευτικά ζητήματα.
 
Οπως επεσήμαινε τότε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ “Η συμμετοχή μου εξάλλου κατά την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο στην μόνιμη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσων της Βουλής, διευκολύνει την θεσμική συνεργασία και τον έλεγχο των πεπραγμένων της Πολιτείας στον χώρο της εκπαίδευσης. Ευχαριστώ την κ. Κοσμίδου για την συνεργασία αυτή.”
 
 
 

Αρθρογράφος