Η Nissan τροφοδοτεί με βιώσιμη ενέργεια σχολείο της Νότιας Αφρικής

4 Απριλίου 201912:10

Με τις ανακυκλωμένες μπαταρίες των Nissan LEAF, το βιώσιμο ενεργειακό σύστημα αξιοποιεί την ισχύ της τεχνολογίας του Nissan Intelligent Mobility

Η Nissan υποστηρίζει ένα οικοτροφείο στην περιοχή της Πρετόριας, εγκαθιστώντας ένα βιώσιμο ενεργειακό σύστημα που αξιοποιεί την ισχύ του Intelligent Mobility της Nissan.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για την προώθηση των Στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ, η Nissan συνεργάζεται με τη Σχολείο της Φιλαδέλφειας, προκειμένου να βελτιώσει την πρόσβαση σε σταθερά ηλεκτρικά δίκτυα και να αυξήσει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αν και το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης παρέχει ενέργεια στο 85% του πληθυσμού, εντούτοις η δυναμικότητά του και οι περιορισμοί στις συνδέσεις στη Νότια Αφρική, προκαλούν τακτικές και απρογραμμάτιστες διακοπές ενέργειας στο σχολείο. Λειτουργώντας ως οικοτροφείο που φιλοξενούνται περισσότεροι από 400 μαθητές με ειδικές ανάγκες ηλικίας 14-21 ετών, το Σχολείο της Φιλαδέλφειας, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε τέτοια συμβάντα. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό μπαταριών δεύτερου κύκλου ζωής (από αυτοκίνητα Nissan LEAF) και ηλιακούς συλλέκτες, το σχολείο διαθέτει πλέον ένα σύστημα βιώσιμης ενέργειας που βοηθά στην άμβλυνση των επιπτώσεων από την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας στην σχολική κοινότητα.

“Έχουμε αρκετές διακοπές ενέργειας ανά μήνα, συνήθως για λίγες ώρες, αλλά μερικές φορές και για μια ολόκληρη μέρα”, δήλωσε ο κ. Derrick Peete, διευθυντής του Σχολείου της Φιλαδέλφειας. “Οι καθημερινές εργασίες, όπως η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, η εκτύπωση Braille για τους μαθητές με προβλήματα όρασης, ή απλά το μαγείρεμα, καθίστανται προβληματικές, σε περίπτωση ενεργειακού μπλακάουτ. Συνεπώς, η σταθερή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για εμάς.”

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr