Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης δεν αποτελεί ιδιοκτησία των Τούρκων επισήμων!

24 Σεπτεμβρίου 202211:50
Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου
 
Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης επισκέφθηκε την Ξάνθη. Κατά την ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε «συμπατριώτες» του και σε «Τούρκους της Δυτικής Θράκης», προκαλώντας για μια ακόμη φορά και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους. Δήλωσε ότι επισκέφθηκε τον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης που εκλέχτηκε με τις ψήφους των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και τον συνεχάρη. Επισκέφθηκε και την παράνομη Τουρκική Ενωση όπου μαζί με τον Τούρκο Πρέσβη και Πρόξενο, επιχείρησαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.
 
Μόνη θλιβερή παρουσία ήταν του Βουλευτή Χουσείν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο Τούρκος επίσημος, ουσιαστικά επικρότησε την απείθεια Ελληνων πολιτών στο νόμο, έδειξε ποιός βρίσκεται πίσω από την επιβολή του συγκεκριμένου παρακρατικού θεσμού στην Ελλάδα και επιχείρησε να διασώσει το ναυάγιο της διαδικασίας εκλογής από το 10% της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη.
 
Η ασέβεια προς την Ιστορία και η άγνοια βασικών αρχών των διεθνών συνθηκών αποτελούν πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα της τουρκικής διπλωματίας, είναι κρίμα όμως που έλληνες μουσουλμάνοι ανταποκρίνονται στην προσπάθεια δημιουργίας αναταραχής στην περιοχή.
 
Σε όλους αυτούς τους πολιτικούς νάνους, τους καταχραστές της ελληνικής φιλοξενίας αφιερώνω την φράση του Πρωθυπουργού στην ομιλία του στον ΟΗΕ χθές: “Με αυτό το μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών, θα ήθελα να απευθυνθώ όχι μόνο στους Τούρκους ηγέτες αλλά και στον τουρκικό λαό: η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία. Δεν είμαστε ο εχθρός. Είμαστε γείτονες και δίνουμε μεγάλη σημασία στις μεταξύ μας φιλικές σχέσεις.”
 
Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης δεν αποτελεί ιδιοκτησία τους και καλό θα ήταν να μην υποτιμούν την νοημοσύνη της. Ας αντιληφθούν ότι δικοί τους είναι μόνο όσοι έχουν οικονομική εξάρτηση από αυτούς και παίζουν το παιχνίδι τους.

Αρθρογράφος