Η Κομοτηνή πρωταγωνίστησε στην “Εθνική Υπηρεσία Παρατράγουδων” επί κ. Γ. Ρουμπάτη

6 Αυγούστου 201909:16

Από το πλήθος άρθρων που κατέκλυσαν τον χώρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης για τις πρόσφατες αλλαγές στην ΕΥΠ και στο ευαίσθητο χώρο της Ασφαλείας, ξεχωρίσαμε αυτό που ακολουθεί και το οποίο αναδημοσιεύουμε καθώς φαίνεται ότι παρουσιάζει την πλέον ρεαλιστική εικόνα για την ευαίσθητη αυτή υπηρεσία.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης βρήκε τον Τζακ Μπάουερ στα πρόσωπα που επέλεξε, αλλά σίγουρα “πείραξε” των DNA των κατασκόπων δίνοντας το στίγμα των δραστικών αλλαγών που προωθούνται και καθιστώντας σαφές ότι αυτές έχουν εκπονηθεί κεντρικά, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.Η κατακλείδα, αυτή, έρχεται όχι τόσο να αιτιολογήσει την τοποθέτηση του Παναγιώτη Κοντολέοντος, η φήμη του οποίου ήταν αρκετή για να αποδείξει τους λόγους επιλογής του, αλλά για να εδραιώσει την προοπτική συνεργασιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο επίπεδο της διεξαγωγής επιχειρήσεων και διαχείρισης των πληροφοριών.

Στο κείμενο που ακολουθεί παρουσιάζεται η εικόνα μίας υπηρεσίας ασφαλείας σε αποσύνθεση  από την οποία λείπει ο συντονισμός και η αφοσίωση στο προβλεπόμενο από το Σύνταγμα αλλά και Οργανόγραμμα έργο που της έχει ανατεθεί.

Τα παιχνίδια (παρα) εξουσίας που ακολούθησαν μετά τις τοποθετήσεις του Επιτελείου Ασφαλείας και την αλλαγή της διοίκησης καθώς και οι αιτιάσεις για την επάρκεια του βιογραφικού του νέου Διοικητή της ΕΥΠ μπορούν να ερμηνευθούν εν μέρει από τα όσα μας περιγράφονται εκ των έσω για τη λειτουργία της ευαίσθητης αυτής υπηρεσίας.

Και η Κομοτηνή πάντως πρωταγωνίστησε πολλαπλώς στα παρατράγουδα της ΕΥΠ όπως προκύπτει και από το κείμενο που ακολουθεί!

Νίκος Αρβανίτης

Παρέδωσε την ΕΥΠ ο Ρουμπάτης ή αλλιώς… “ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!” -ΣΥΡΙΖΑ rules στην Κατεχάκη…

Γράφει ο Πέτρος Παύλου

«Ό,τι είναι νόμιμο είναι άραγε και ηθικό»; Το συγκεκριμένο ερώτημα που έχει απασχολήσει την ανθρώπινη σκέψη από αρχαιοτάτων χρόνων, διαχρονικώς και αδιαλείπτως, από τον Αριστοτέλη ως τον Ζαν Ζακ Ρουσώ, θα πρέπει να προβληματίσει εκ νέου τη νέα κυβέρνηση της χώρας αφού, σε μία από τις πλέον κρίσιμες εθνικά υπηρεσίες της χώρας, την ΕΥΠ, η τέως διοίκηση και τα πουλέν της, συνέχισαν ακάθεκτα το έργο τους (ρουσφέτια και πλιάτσικο), ωσάν την 7η Ιουλίου ο ελληνικός λαός να είχε χαρίσει τη νίκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τη «δυστοκία» του Μαξίμου να προβεί στο διορισμό της νέας Διοίκησης στην Υπηρεσία λόγω της «τρικλοποδιάς» που έβαλαν γνωστοί συριζο-πασόκ κύκλοι. Ωστόσο, οι ευνοούμενοι διοικούντες του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να κάνουν χρήση της εξουσίας και των προνομίων τους μέχρι τελικής πτώσεως, επικαλούμενοι τα περί δήθεν συνέχειας Κράτους, ενός Κράτους που οι ίδιοι έβαλαν το χεράκι τους ώστε από κράτος ασφαλείας να τραπεί σε κράτος ανομίας και χάους.

Το μπάχαλο συνεχίζεται

Συνομιλώντας με πρώην στέλεχος της ΕΥΠ και ζητώντας ένα σύντομο σχόλιο για την αποχώρηση Ρουμπάτη, μας είπε:

«Μόνον ένα τραγούδι ταιριάζει στο πέρασμα του Ρουμπάτη από την ΕΥΠ: “θα τα γκρεμίσω όλα κάτω και θα φύγω”…».

Ο λόγος ή οι λόγοι γι αυτό; Αναρίθμητοι..
Ας δούμε όμως ενδεικτικά κάποιους από αυτούς, που προσδιορίζουν το ύφος, το ήθος (τρόπος του λέγειν) και τις διοικητικές ικανότητες του τέως πλέον διοικητή της ΕΥΠ κ. Ιωάννη Ρουμπάτη, για τον οποίο οι “κακές γλώσσες” λένε πως αν ήταν στον ιδιωτικό τομέα, θα είχε απολυθεί από την πρώτη εβδομάδα ανάληψης των καθηκόντων του…

Πληροφορούμασθε λοιπόν ότι στον 14ο όροφο της Κατεχάκη, η κα Διευθύντρια της ΔΕΑ, Ευαγγελία Μ. (βλ. «ο κ. Διοικητής βόλεψε την κόρη μου σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ»), δεν δίστασε να ορίσει λίστα εκλεκτών της, οι οποίοι προορίζονται να λάβουν μέρος σε εκπαίδευση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Και φυσικά, πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που εδώ και 4 χρόνια εκπαιδεύονται και εκπαιδεύονται και εκπαιδεύονται, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο, δεν τους ανατίθεται ποτέ να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στο λοιπό προσωπικό που δεν είχε την τύχη να ενταχθεί στην κλειστή κάστα των ολίγων. Μάλιστα, ψιθυρίζεται ότι ενώ υπήρχε δυνατότητα για 12 στελέχη, εκείνη όρισε μόνον 10. Σάμπως είναι η πρώτη φορά που θέσεις εκπαιδευομένων μένουν κενές;

Τα ίδια έκανε και η άλλη διευθύντρια της ΔΕΞΥ, η οποία επέλεγε υπαλλήλους δίχως να τους ενημερώσει και συχνά, λόγω κωλύματος, αυτοί δεν συμμετείχαν στερώντας τη δυνατότητα σε κάποιον άλλο συνάδελφό τους. Πάντως, οι εκπαιδεύσεις στις ΗΠΑ είχαν γίνει κάτι σαν… bonus για τους εγκάθετους της συριζαϊκής διοίκησης. Φυσικά, με το αζημίωτο, αφού η συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία, επί θητείας κ. Ιωάννου Ρουμπάτη, είχε εδραιωθεί σε σημείο που -όπως αποκαλύπτουν καλά πληροφορημένες πηγές- οι πληροφορίες πρώτα μεταφράζονταν και στέλλονταν στην αλλοδαπή και ακολούθως στο Μαξίμου του κ. Τσίπρα. Ποιος ξέρει, ίσως και ίδιος ο τέως Πρωθυπουργός να είχε δώσει τέτοια εντολή για να μη χάνουν χρόνο στη… μετάφραση… Βέβαια δεν είναι μόνο ο τέως Πρωθυπουργός που έχει προβλήματα με την Αγγλική γλώσσα στη μετάφραση… Είναι και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της ΕΥΠ που καθότι τους δήλωναν σε εκπαιδεύσεις για υψηλόβαθμα στελέχη με τους φίλους και συμμάχους επειδή δεν γνωρίζουν την Αγγλική τους έβαζαν και διερμηνείς… οποία κατάντια…

Από την άλλη, ερωτηματικά έχει προκαλέσει η τρίμηνη απουσία δύο επιτελών και της κας Τιτίνας Γ., Τμηματάρχου του Τομέα Τουρκίας (σε μία τόσο κρίσιμη εθνικά συγκυρία, με όσα διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο), στα ΗΑΕ, στο πλαίσιο «απόρρητης» επιχείρησης του κ. Διοικητή (και ουχί της Υπηρεσίας;), με Φύλλο Πορείας, ήτοι καθημερινή αποζημίωση (χώρια τα τυχερά που συνήθως έχουν στην «αραπιά»). Τι είδους επιχείρηση είναι αυτή; Ποιο είναι το όφελος για την ΕΥΠ; Μήπως ο κ. Ρουμπάτης αντάλλαξε τις δύο κυρίες με… χρυσές καμήλες; Ήταν δε τόσο απόρρητη η εν λόγω επιχείρηση που είχε φθάσει να βράζει όλη η Διεύθυνση, με αποτέλεσμα η κυρία Τμηματάρχης Τουρκίας να γυρίσει αυθημερόν στην Αθήνα για να κατσαδιάσει τους επιτελείς του Τμήματός της, καταλογίζοντάς τους διαρροές…

Βέβαια η συγκεκριμένη Διεύθυνση διακρίνεται για τα ταξιδάκια αναψυχής στο εξωτερικό αρχής γενομένης από την Διευθύντρια κυρία Αλέκα Π. που οι υφιστάμενοί της, της έχουν προσδώσει το υποκοριστικό «Μεγάλη Αικατερίνη», για λόγους που εμείς τουλάχιστον δεν θέλουμε να αναφέρουμε, αλλά και αρκετούς από τους Τμηματάρχες της που τον περισσότερο καιρό τον περνάνε στο εξωτερικό σε «συνεργασίες» με ξένες υπηρεσίες παρά στην υπηρεσία ή σε αποστολές μυστικής δράσης για τη συλλογή πληροφοριών σε χώρες ενδιαφέροντος ΕΥΠ… και από την άλλη κυνήγησε ανηλεώς μαζί με την υφισταμένη της κυρία Κων/να Κλ. άξια στελέχη της υπηρεσίας προκειμένου να τα φορτώσουν ποινές ώστε να μην μπορούν να διεκδικήσουν κάποια προϊσταμενική θέση με τη νέα κατάσταση…

Αλλά, ας κοιμηθούμε ήσυχοι διότι η τύχη του νευραλγικού Τμήματος και της Υποδιεύθυνσης Αντικατασκοπείας είναι στα χέρια του κ. Παναγιώτη Μ. (βλ. με έβγαλαν οι Τούρκοι στο μεϊντάνι όταν παρίστανα το όργανο στην Κωνσταντινούπολη, το συγκεκριμένο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας εντοπίζεται μέχρι σήμερα διαδικτυακά, ο κ. Ρουμπάτης βλάκα με ανέβαζε, άχρηστο με κατέβαζε αλλά τελικώς, αποκαταστάθηκα, ως ο χρήσιμος ηλίθιος της διοίκησης που, μετά από μετά από μερικές βόλτες ανά την Ελλάδα, με τίμησε με καλή θέση στην Αθήνα).

Ακούγεται ότι η νέα Διοίκηση θα φροντίσει να επαναφέρει τη δομή συλλογής πληροφοριών που ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε. Δύσκολο έργο αλλά απ΄ ότι ακούγεται στην πιάτσα είναι αποφασισμένη να το καταφέρει… Για την ιστορία, στην παρούσα, έχοντας κλείσει καίριες θέσεις στο εξωτερικό, με τελευταία αυτή του Συνδέσμου στην Κύπρο (επαναλαμβάνουμε, σε αυτή τη συγκυρία και προς μεγάλη δυσαρέσκεια της εκεί κυπριακής υπηρεσίας), υπάρχουν τρία πρόσωπα -εκλεκτοί του κ. Ρουμπάτη-που παραμένουν και απολαμβάνουν τα προνόμια ενός υπηρετούντος στο εξωτερικό (γιατί από έργο, λίγα τα δείγματα γραφής τους):

Ο ένας ο κ. Κων/νος Κ. είναι στις Βρυξέλλες, καταπληκτική περίπτωση, λέγεται ότι σε κάθε ευκαιρία δεν διστάζει να περιαυτολογεί για το ακίνητό του στην Πλάκα και την εν γένει εύρωστη οικονομική του κατάσταση, ενώ έχει γίνει ανέκδοτο στους κύκλους των στελεχών της υπηρεσίας πως κάποτε, κατόρθωσε να χαθεί σε αεροδρόμιο αραβικής χώρας, όπου θα συναντούσε αντιπροσωπεία από την κεντρική υπηρεσία (αυτό θα πει να είσαι επιχειρησιακός υπάλληλος), προκαλώντας τη θυμηδία της συνεργαζόμενης υπηρεσίας.

Ο δεύτερος, ο κ. Μιχάλης Μ., παραμένει στην Ιορδανία… όμως στους διαδρόμους του ΥΠΕΞ έχουν πυκνώσει οι φήμες πως πρωταρχική αποστολή του όταν μετέβη στο Αμμάν προ τριετίας περίπου ήταν να παρακολουθεί τις κινήσεις του εκεί πρέσβη, κ. Βασίλειου Μπορνόβα, ο οποίος ήταν φίλα προσκείμενος στη Λ.Α.Ε και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη…

Όσο για τον τρίτο, έχουν γραφεί διάφορα και στο παρελθόν… Αφού παρείχε τις υπηρεσίες του στον κ. Ρουμπάτη, έλαβε τη σκυτάλη για τον περίφημο «κοιτώνα στη Χάγη», όπου πριν από αυτόν είχαν παρελάσει, με 6μηνη απόσπαση, διάφοροι εκλεκτοί της διοίκησης… Μόνον που ο κ. Νίκος Κλ. Ρουσφέτι της Βάσως στον Γιάννο το 2000, έχει μεταβεί με κανονική θητεία ως σύνδεσμος και όλα αυτά, δύο μήνες πριν τις πρόωρες εθνικές εκλογές. Πλάκα θα έχει τώρα, επιστρέφοντας, να αιτηθεί και θέση Τμηματάρχη ενώ ο ίδιος επέλεξε να παραιτηθεί από Υποδιευθυντής!

Και περνάμε στον αγαπημένο -πάντα- τομέα της Ασφάλειας… Δέκα λεπτά στο κυλικείο της υπηρεσίας είναι αρκετά για να διαπιστώσει κάποιος πως ενώ ο Διευθυντής, κ. Κυριάκος Δ. (που εσχάτως διαλαλεί ότι νιώθει τυχερός που φεύγει από το μπουρδέλο και είναι ήρεμος για την τύχη του διότι έχει προσωπική γνωριμία, όπως διαδίδει. με τον Κυριάκο Μητσοτάκη-λόγω συνωνυμίας λέτε;) είχε προβεί στη λήψη πιο αυστηρών μέτρων ασφαλείας, κάποιοι επιτελείς της ΔΕΑ και της ΔΕΞΥ αλλά και κάποιοι πασοκοσυριζαίοι συνδικαλισταράδες, κυκλοφορούν ανενόχλητοι με κινητά τελευταίας γενιάς.

Όπως πληροφορηθήκαμε, οι καλές κυρίες Διευθύντριες -μάνες του λόχου-, είχαν εισηγηθεί εξαίρεση για λόγους επιχειρησιακούς… ένας λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος λοιπόν, θα αναρωτηθεί: ποια η πιθανότητα διαρροής από μία διεύθυνση που δεν είναι επιχειρησιακή και από έναν υπάλληλο που δεν έχει πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες; Καμία!

Με άλλα λόγια, το περίφημο πόνημα του κ. Διευθυντή Ασφαλείας, η ανανεωμένη Παγία Διαταγή για την Ασφάλεια, έχει ήδη καταργηθεί στην πράξη, αφού η Διοίκηση Ρουμπάτη επέλεξε και πάλι το διχασμό, μεταξύ εμπίστων ημετέρων και των άλλων που είναι επίφοβοι. Στο ίδιο πλαίσιο, διαφορετική είναι η αντιμετώπιση εκείνων που έχουν υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα μη τήρησης κανόνων ασφαλείας, με πλέον χαρακτηριστική την περίπτωση όπου η «δικιά μας» υποδιευθύντρια της ΔΙ.ΠΛΗ.ΣΥ, Μ. Μαρία, απώλεσε την κάρτα εισόδου στην υπηρεσία, στη διάρκεια νυκτερινής εξόδου (τώρα γιατί την είχε μαζί της, είναι μάλλον κατανοητό, σου λέει άσε μην πιούμε κάνα δυο ποτηράκια παραπάνω και πέσουμε σε μπλόκο, τη μοστράρουμε, ρε παιδιά συνάδελφοι και όλα μέλι γάλα), ωστόσο ουδέποτε κλήθηκε σε απολογία απ΄ ότι λένε οι «κακές» γλώσσες…

Και τώρα τα νέα από την επαρχία… κάτι ακούγεται ότι η κυρία Θ. Διοικητής στη Φλώρινα -ρουσφέτι της Βάσως στον Λιάνη- είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του κ. Ρουμπάτη καθόσον στενό συγγενικό της πρόσωπο είναι συγγενής του Βοσκόπουλου από το ανθελληνικό «Ουράνιο Τόξο»… στο ενδιάμεσο προς την απομάκρυνσή της, ορίσθηκε υποδιοικητής ένας καθ΄ όλα άξιος αστυνομικός, πλην όμως πολύ δεξιός γι αυτό και δεν τον έκαναν Διοικητή αλλά και επειδή οι συριζαίοι συνδικαλιστές δεν ήθελαν την αντικατάστασή της για τα ψηφαλάκια βεβαίως – βεβαίως…

Στη μεγάλη Μονάδα της Θεσσαλονίκης κυριαρχεί πλέον ολοκληρωτικά το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ενισχυμένο από την ομάδα των «Ραγκουσικών» στελεχών καθότι κουμάντο κάνει η γνωστή κολλητή – συμφοιτήτρια του κ. Ραγκούση, Τμηματάρχης κυρία Σοφία Κ. η οποία είναι συννυφάδα της νυν διοικητού της Μονάδας κας Γιάννας Ζ., της οποίας ο σύζυγος, -πρώην αστυνομικός που είχε υπηρετήσει επί μακρόν στην μονάδα τα χρόνια του σκληρού ΠΑΣΟΚ- ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια κατέβηκε εσχάτως ως υποψήφια συνδικαλίστρια με την ομάδα του γνωστού και μη εξαιρετέου υπόδικου συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ και κολλητού του «έγκριτου» εκδότου – δημοσιογράφου κ. Κώστα Βαξεβάνη!…

Στην Καβάλα, η γνωστή και ως «κολυμβήτρια» διοικητής κυρία Αικατερίνη Κ., που έχει ήδη μαυρίσει εξωτικά, ανακοίνωσε στο προσωπικό της Μονάδας πως δεν θα την κουνήσει κανείς από τη θέση της, για δύο χρόνια ακόμη τουλάχιστον!
Αναρωτώμεθα τι θα απογίνει δίχως τον προστάτη της, τέως Β΄ Υποδιοικητή κ. Ι. Λιούκα; Διότι αυτός την διατήρησε στη θέση της, ενώ έχει βουίξει ο τόπος ότι η κυρία, σκανδαλωδώς και ανερυθρίαστα, έχει μετατρέψει υπηρεσιακό οίκημα – βίλα σε ειδυλλιακό σημείο της περιοχής σε ορμητήριο για βουτιές, ακόμη και σε ώρες υπηρεσίας!

Λίγο πιο πέρα, στην πολύπαθη μονάδα Κομοτηνής, στην πιο ευαίσθητη Εθνικά περιοχή της Ελλάδος ο κ. Ξανθούλης Ζ.(βλ. έγινα με παγκόσμια πρωτοτυπία διοικητής σε δύο μονάδες ταυτόχρονα και έβγαινα και φωτό σε παρελάσεις και δημόσιες εκδηλώσεις, ενώ ο κ. Ρουμπάτης με έλεγε δημοσίως πανίβλακα και μολονότι η κεντρική υπηρεσία είχε ενημερωθεί για τις «δουλίτσες» μου στον Έβρο) ανησυχεί αν θα παραμείνει ως έχει ή στην εσχάτη, θα γυρίσει διοικητής στην Αλεξανδρούπολη… Βλέπετε, 11 χρόνια Διοικητής μέσα στο σπίτι σου, με παραχώρηση δωρεάν οικίας με όλα τα κομφόρ, δεν είναι και άσχημα… Ειδικά όταν δεν κάνεις τίποτα. Γιατί στην Κομοτηνή εξακολουθεί να κάνει vip εμφανίσεις, στην Ξάνθη είναι άγνωστος και στον Έβρο αφήστε τα να πάνε όπως λένε και οι «κακές» οι γλώσσες.

Βέβαια, το δίδυμο της συμφοράς στη Θράκη, μετά τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς ενέργειες Ρουμπάτη πέρυσι τον Μάιο, συμπληρώνεται από τον υποδιοικητή Δημήτρη Κ. (και την σύζυγό του βεβαίως βεβαίως, κυρία Μαρίνα Κ., μεταφράστρια που ασκεί καθήκοντα επικεφαλούς του κλιμακίου της Ξάνθης). Ο Δ.Κ. λοιπόν έχει εκμυστηρευθεί πως λίγους μήνες πριν τις εκλογές, είχε κάνει κρούση σε υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Καβάλας προκειμένου να κλαφτεί πως «εγώ δεν ήθελα θέση, ο κακός Ρουμπάτης με ανάγκασε, δεξιός είμαι, μη με πειράξετε μετά» και μάλιστα, ισχυρίζεται πως έλαβε εγγυήσεις ότι αν δεν δεχόταν θέση διοικητή(γιατί, ποιος του το πρότεινε;;;), θα είχε την εύνοια της επόμενης κυβέρνησης. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό, υποκινούμενος από την υπέρμετρα φιλόδοξη σύζυγό του, απειλεί πως αν δεν τον χρίσουν διοικητή, θα φύγει από την Κομοτηνή! Μάλιστα, έχει φθάσει στο σημείο να ισχυρίζεται πως με τις πλάτες του κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη και θα προαχθεί και θα διατηρήσει στη θέση τους αστυνομικούς της αρέσκειάς του. Πάντως, ο κύριος αυτός, μαζί με τον Ξανθούλη Ζ., έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για όσα συνέβησαν στη Θράκη, για το γεγονός πως η Μονάδα γύρισε στην παλαιολιθική εποχή των πληροφοριών από μετάφραση τουρκόφωνου-ούτε καν τουρκικού-Τύπου. Αφού πρώτα είχαν φροντίσει επί μήνες να ρίχνουν λάσπη και να διασπείρουν στην τοπική κοινωνία ανυπόστατες φήμες (έφθασε μέχρι το σημείο να διαδίδει πως στη Μονάδα εισέβαλε η Αντιτρομοκρατική!) για την τέως Διοικητή της μονάδας, κυρία Αγγελική Ρ., σε μία απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα και όχι μόνο… Μιλάμε για την ικανότατη υπάλληλο που καρατόμησε εν μία νυκτί και κάτω από περίεργες για δημοκρατική χώρα συνθήκες ο Ρουμπάτης, που κορυφώθηκε με την πρωτοφανή συνέντευξη Ρουμπάτη σε εκπροσώπους των ΜΜΕ και την έμμεση στοχοποίηση της διοικητού Κομοτηνής ως δήθεν μέλους κατασκοπικού δικτύου υποστηριζόμενου από τη Ρωσία και ως συνωμότριας εναντίον του…! Βέβαια σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τίποτα από αυτά δεν αποδείχθηκε και οι λόγοι δίωξής της ήσαν άλλο… Προσωπικοί… μα εντελώς προσωπικοί μιλάμε… Αλλά επειδή δεν θέλουμε να κιτρινίσουμε περιμένουμε και κάποια ακόμα στοιχεία και μετά θα… μιλήσουμε!…

Η διάλυση δεν πιάνει μόνο τη Βόρεια Ελλάδα… Συμπτώματα σήψης παρατηρούνται και σε πολλές και κρίσιμες μονάδες του Αιγαίου και της Κρήτης όπως για παράδειγμα στην Μυτιλήνη με την πρώην διοικητή την πασοκοσυριζαΐα κυρία Νέλλη Γρ. που με τα καμώματά της έχει κάνει άνω κάτω το προσωπικό της μονάδας που πραγματικά πασχίζει με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει να τα φέρει βόλτα…

Τα ίδια και στη Ρόδο μετά την αποχώρηση λόγω συνταξιοδοτήσεως ενός πραγματικά άξιου υπαλλήλου… Ο διάδοχός του κ. Ελευθέριος Ζ. κατά το παρελθόν έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με την συμπεριφορά του τόσο σε άλλο νησί που υπηρετούσε όσο και στα κεντρικά της υπηρεσίας…

Για δε τα Χανιά ας μη μιλήσουμε καλύτερα για την προϊσταμένη της μονάδας εκεί, την «κολλητή» του κ. Παύλου Πολάκη κυρία Δώρα Μ… Βοά ο τόπος με τα καμώματά της… Μέχρι που κάποτε ανάγκασε υπάλληλο να την αφήσει λένε, στη μέση της Εθνικής Οδού κατεβάζοντάς τη από το αυτοκίνητο… Πρόσφατα δε τράκαρε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο οδηγώντας το παράνομα για προσωπική της χρήση (το κάνουν πολλοί αυτό στην υπηρεσία) προξενώντας του μεγάλη ζημιά… Αμ το άλλο; Την κάλεσε λένε, για συνεργασία ο Διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης και αυτή αντί να πάει δίπλα στη Σούδα που είναι ο Ναύσταθμος πήγε στο Μαράθι… Ίσως να νόμισε ότι ο Διοικητής του Ναυστάθμου την κάλεσε για μπάνιο στο θέρετρο… Γελάνε τα Χανιά… Τόσο καλά! Όσο για το έργο της μονάδας αφήστε καλύτερα…

Πίσω στα Κεντρικά του Κλεινού Άστεως τώρα, ο τέως Β΄ Υποδιοικητής ανέφερε σε υποψηφίους στο Διαγωνισμό Προσλήψεων -αυτόν με τις περίεργες και παράνομες διατάξεις που κατήγγειλαν στη Βουλή και σημερινοί υπουργοί όταν ήσαν στην αντιπολίτευση- που προφανώς είχαν λάβει εγγυήσεις πως θα πετύχουν ότι «η διαδικασία θα συνεχισθεί με τη νέα κυβέρνηση αλλά δεν θα είναι εξίσου διάφανη και αμερόληπτη όσο θα ήταν με ΣΥΡΙΖΑ». Εδώ γελάμε: να μιλήσουμε για τη θυγατέρα του πλέον υψηλόβαθμου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στη Θράκη που επειδή συνεργάσθηκε με τον κ. Ρουμπάτη στη δίωξη των αστυνομικών που είχαν το σθένος να παραιτηθούν μετά από τα τεκταινόμενα στη μονάδα Κομοτηνής, ήταν ήδη μεταξύ των επιτυχόντων σύμφωνα πάντα με τις «κακές» γλώσσες; Ή μήπως να αναφερθούμε για τα ρουσφέτια που είχαν τάξει σε υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα, που δεν θα καλούνταν καν σε συνέντευξη; Κάποιοι μιλάνε ακόμα και για ηχητικά ντοκουμέντα που τα φύλαγαν σε περίπτωση που οι υποσχέσεις έμεναν μόνο στα λόγια… Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στις φωτογραφικές διατάξεις της προκήρυξης ή στο αντισυνταγματικό όριο ηλικίας γιατί έχουν ήδη γραφθεί αρκετά στον Τύπο αλλά και έχουν γίνει Ερωτήσεις στη Βουλή από βουλευτές και της Ν.Δ.… Ευτυχώς όμως τα έφερε έτσι η συγκυρία που δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν το έγκλημα.

Για τη δράση τώρα συγκεκριμένων συνδικαλιστών και στελεχών της υπηρεσίας τόσο πασοκοσυριζαίων όσο και κάποιων νεοδημοκρατών -παλαιών και νεόκοπων- και τις ομάδες «εξουσίας» που έχουν δημιουργηθεί στους κόλπους της υπηρεσίας και που εδώ και καιρό προσπάθησαν και προσπαθούν να πιάσουν επαφή με στελέχη της ΝΔ για ευνόητους λόγους, θα αναφερθούμε σε επόμενο ρεπορτάζ μας γιατί τα γεγονότα εδώ είναι… γλαφυρά!…

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην ευαίσθητη αυτή υπηρεσία είναι και το γεγονός ότι παραμονή της αποχώρησής του, ο κ. Ρουμπάτης λένε, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μια γυναίκα υπάλληλο, την κυρία Π. που τον έπιασε από τον λαιμό τόσο σφιχτά που παραλίγο να τον στραγγαλίσει… Οι πληροφορίες ότι ο κ. Ρουμπάτης φώναξε «φρουρά – φρουρά» ελέγχονται για την ακρίβειά τους!… Πάντως αν αληθεύει, και αυτό, θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως ο πρώτος διοικητής μυστικής υπηρεσίας που εδάρει στο γραφείο του και μάλιστα από μία γυναίκα…

Εν κατακλείδι, ο Ρουμπάτης μπορεί να έφυγε, όμως το έργο, δικό του και των εγκάθετών του, παρέμεινε και όζει. Ένα ακόμα πρώην στέλεχος της ΕΥΠ μας είπε ότι ο δημοσιογράφος διοικητής “κατάφερε και έσκαψε τον πάτο, χειρότερα δεν θα μπορούσε να γίνει”! Και πώς θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς τα λόγια του, όταν κατά τη διάρκεια της διοίκησης του, ο απερχόμενος Ρουμπάτης ανέδειξε την ανικανότητα ως προσόν, την εμπάθεια ως ιδιαίτερο χάρισμα, την κομματικοποίηση ως μονόδρομο ανέλιξης και τη μη επαγγελματική απόδοση ως χαρακτηριστικό του ευνοούμενου κύκλου που με επιμέλεια ο ίδιος έφτιαξε, παίρνοντας υλικό από το ανθρώπινο δυναμικό που αναδείχθηκε κατά την περίοδο 2009-2019…

Δεδομένης λοιπόν της λυπηρής εικόνας που αφήνει παρακαταθήκη ο κ. Ιωάννης Ρουμπάτης, την οποία μάλλον παραδέχθηκε στην κύκνεια ομιλία του, εξαπολύοντας μύδρους κατά του προσωπικού της ΕΥΠ, η επαναφορά στην κανονικότητα, η αποκατάσταση των αδικιών, η ανύψωση του ηθικού της Υπηρεσίας και η πλήρης αποστασιοποίηση από τις πρακτικές και τον εν γένει αξιακό κώδικα της συριζαϊκής διοίκησης Ρουμπάτη, αποτελεί μονόδρομο αλλά και συνταγή επιτυχίας για τη νέα διοίκηση υπό τον κ. Παναγιώτη Κοντολέων προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχόλιο ιστολογίου: Η τελευταία δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή, πως η κυβέρνηση μέσω της ΕΥΠ παρακολουθούσε και τους υπουργούς της, καταγράφει όχι μόνο την ποιότητα της Δημοκρατίας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την κατάπτωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών υπό την διοίκηση του κ. Ρουμπάτη

Αρθρογράφος