Οι “Κυριακές στο Χωριό” επέστρεψαν στον Δήμο Αλεξανδρούπολης!

18 Απριλίου 202311:11

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Οι “Κυριακές στο χωριό” επέστρεψαν στο Δήμος Αλεξανδρούπολης με πρώτο σταθμό τον οικισμό των Κήπων.

Την Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, δεύτερη μέρα Πάσχα και από πολύ νωρίς το πρωί στον οικισμό των Κήπων ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έστησε σούβλες με αρνιά.

Οι κάτοικοι του χωριού και οι Κηπιώτες , περισσότερα από 500 άτομα που βρέθηκαν στο χωριό για τις μέρες του Πάσχα πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα με άφθονο κρασί και φαγητό, χορό και τραγούδια και διασκέδασαν μέχρι αργά το απόγευμα!

Αποφασιστική η συμβολή του Αντιδημάρχου Δημ. Κολγιώνη , Αντιδημάρχου Φερών που είχε τον γενικό συντονισμό μαι με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους νέους του χωριού  που συνεργάσθηκαν και βοήθησαν στην όλη προσπαθεια. Ο κ. Δημ. Κολγιώνης ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος της εκδήλωσης παρών κι αεικίνητος, κρατώντας ζωντανή την ατμόσφαιρα, υποδεχόμενος προσωπικά όλους τους επισκέπτες της εκδήλωσης στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού.

“Συνεχίζουμε την τουριστική προβολή του τόπου μας, του δήμου μας, έχοντας στο πλευρό μας επαγγελματίες, πολιτιστικούς συλλόγους, κοινωνικούς φορείς.Πρωταγωνιστής παρέμεινε το «χωριό», οι άνθρωποι που το κατοικούν, οι ζωές τους, ο τρόπος που αναπαράγουν στην καθημερινότητα τους, τις συνήθειες και τις παραδόσεις τους, όλα όσα έχουν πετύχει μέσα στο χρόνο κι όλα όσα ονειρεύονται. Έχοντας στο πλευρό μας όλους εσάς! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες”, δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Φερών, Αγροτουρισμού και Πρωτογενούς Τομέα κ. Δημήτρης Κολγιώνης

Γαστρονόμος: Γιορτάζουμε το Πάσχα στον Έβρο

Παρόντες και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Θεοδ. Βουρδόλης με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Ηλία Δαστερίδη με τον πρώτο να μεριμνά για την εξωστρέφεια και την υλοποίηση του project και τον δεύτερο να επιβλέπει και να δίνει άμεσες λύσεις όταν χρειάζεται!

Όπως τόνισαν οι κκ Θ. Βουρδόλης και  Ηλίας Δαστερίδης , η “Κυριακή στο χωριό”, είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης που αγαπήθηκε και καθιερώθηκε σε θεσμό που πέρυσι αγκαλιάσθηκε από τον κόσμο και για αυτό φέτος επαναλαμβάνεται καλώντας τους δημότες και τους επισκέπτες περιοχής  να ανταμώσουμε και να γιορτάσουμε την Κυριακή όπως παλιά, με γλέντι και χορό σε πέντε διαφορετικούς οικισμούς.

Το πρώτο αντάμωμα έγινε, σήμερα,  τη Δευτέρα του Πάσχα, 17.04.2023 στους ακριτικούς Κήπους. Ακολουθούν η Συκορράχη στις 23.04.2023, το Αετοχώρι στις 07.05.2023, το Αρδάνιο στις 28.05.2023 και ο Άβαντας στις 11.06.2023!

Στις δικές μας Κυριακές πρωταγωνιστεί το χωριό. Εκεί όπου οι άνθρωποι, οι παραδόσεις και το φυσικό περιβάλλον γίνονται ένα!Σας περιμένουμε να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα! “

 

Αρθρογράφος