Η υπόθεση Οντέρ Μουμίν στο μικροσκόπιο

1 Φεβρουαρίου 202316:31

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η στοχευμένη δημοσιοποίηση διαρροών από την πολιτική και κομματική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ. μέσω φιλικών μέσων ενημέρωσης αποσκοπούν στην εκτόνωση της πίεσης και την δημιουργία της αίσθησης ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί και παρεμβαίνει.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ,βεβαίως, το γεγονός ότι κανένα δημοσίευμα δεν αναφέρεται σε αυτές τις “μικρές” αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που επισημαίνονται στις αναρτήσεις του γράφοντος. Αναμενόμενο.
Η σιωπή της πλειοψηφίας των τοπικών μέσων ενημέρωσης επίσης είναι ενδιαφέρουσα κι αναμενόμενη.
Η αντιπολίτευση του Δημάρχου Ιάσμου επιδεικνύει μία επίσης ενδιαφέρουσα σιωπή καθώς:
1. Ο συνδυασμός του Κυρ. Αμούτζα περιορίζεται στα δελτία τύπου και την καταγραφή της δημοτικής δυσλειτουργίας προσπαθώντας παρασκηνιακά -σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες-να συντονισθεί με τον Καδή Ισμέτ
2. Η συνιστώσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου προς το παρόν είναι πολιτικά “αόρατος” στο προσκήνιο αναζητώντας έναν πόλο προσάρτησης προκειμένου να εκπροσωπήσει τους Χριστιανούς του Δήμου
3.Ο Ιμάμ Τζανέρ απέχει από τις προσκηνιακές διεργασίες ενώ στο παρασκήνιο συζητάει με το τουρκικό Προξενείο το οποίο και τον πιέζει να οδηγήσει την κατάσταση προς την κατεύθυνση εξοβελισμού του Οντέρ Μουμίν και ν’αναλάβει αυτός προσωρινός Δήμαρχος.Για λόγους που ο ίδιος ξέρει και εμείς φανταζόμαστε προσπαθεί να μείνει εκτός αυτού του σεναρίου χωρίς να συγκρουσθεί με τον νέο Πρόξενο για αυτό και
4. Ετοιμάζεται ένας άλλος πολιτικός πόλος με έναν φαινομενικά πολιτικά πράο Μουσουλμάνο του Ιάσμου που έχει την στήριξη όμως και του Προξενείου και βρίσκεται σε συνδιαλλαγή με παλιό πολιτικό τζάκι της περιοχής
5. Πηγή του τουρκικού προξενείου διαδίδει ότι : Το Προξενείο θέλει να προχωρήσει σε κατάτμηση του εκλογικού σώματος των Χριστιανών (δεν το λένε ακριβώς έτσι) και μετά θα προχωρήσουν σε αναδιανομή της εκλογικής πίτας αφού το τοπίο θα είναι …..καθαρό
6. Πολύ ενδιαφέρουσα η σιωπή της Πινέζας-Πινέζας που για κάποιους ήταν μία φωνή αντίδρασης στην πολιτική του Οντέρ Μουμίν
7α.Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η σιωπή των κυβερνητικών κέντρων για την ορθή δικαστική αντιμετώπιση του ατοπημάτων του Δημάρχου Ιάσμου από δύο αντιδίκους εκ των οποίων ο ένας είναι ο γράφων με την συνδρομή του Ηλία Ηλιακόπουλου Ηλίας Ηλιακόπουλοςτου οποίου η νομική κατάρτιση και πολιτική ευθύτητα χαλάει το αφήγημα αρκετών στην περιοχή
7β. Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η σιωπή των ίδιων κυβερνητικών κέντρων για τα ακόμη χειρότερα ατοπήματα των Δημάρχων Αρριανών και Μύκης που είναι η πραγματική φωνή του καθεστώτος Ρ.Τ. Ερντογάν στην περιοχή ενώ ο Οντέρ Μουμίν μιας αποκλίνουσας σέκτας του παραερντογανικού καθεστώτος.
7γ. Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντερ Μουμίν έχει διαγραφεί από το παρακρατικό άτυπο όργανο της Προξενικής Μειονότητας (το ότι κατέβαλε προσπάθειες επανένταξής του είναι άλλη ιστορία)
8.Αντί επιλόγου να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Ιάσμου έχει στο εκλογικό του σώμα περίπου 36% Χριστιανών ψηφοφόρων ενώ στον οικισμό του Ιάσμου περίπου 60%. Το αντίβαρο είναι ο Σώστης με 85% Μουσουλμανικό στοιχείο
Για την σωτηρία του Ιάσμου απαιτείται ο συνασπισμός του Χριστιανικού στοιχείου καθώς αυτή η εξέλιξη θα καθορίσει και θα συμμαζέψει την αυθαιρεσία των διαφόρων προξενικών παρακέντρων.
Αναζητείται η ορθή παρέμβαση και του Μητροπολίτη Παντελεήμονος και του τοπικού πολιτικού δυναμικού.
Κανείς , όμως , απο τους δύο εμβληματικούς Χριστιανούς βουλευτές δεν τολμάει να παρέμβει για να μην χάσει τις ψήφους της Μειονότητας. Τόσο απλά!

Περιμένοντας τις όποιες εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί στον Δήμο Ιάσμο, καλό είναι να κοιτάμε και την τρέχουσα κατάσταση όπως αυτές διαμορφώθηκαν στις 25/1/2023.
Επικοινωνιακά ο Δήμαρχος επανήλθε στο διαδικτυακό του Δημαρχείο, ο Κυρ. Αμούτζας στέλνει δελτία τύπου, ο Ιμάμ Τζανέρ τηρεί στάση αναμονής και σιωπής, χρήστες των μκδ διατυπώνουν απόψεις και ο “αφανής”διαδικτυακός αντίπαλος του Δημάρχου τελέι σε φάση αναμονής και αναβάθμισης των αρχείων και της σελίδας του στο fb.
Σε μία μικρή περαστική βόλτα από τον Ίασμο, ωστόσο μάθαμε ότι:
1. Τα ταμεία εξακολουθούν να είναι κλειστά παρότι ανεκλήθη η απόφαση από την Αποκεντρωμένη, καθώς δεν έχει σταλεί έγγραφο επανατοποθέτησης των υπαλλήλων.
2. η πλειοφηψία των εργαζομένων επέστρεψαν στις εργασίες τους καθώς ακυρώθηκαν οι σχετικές αποφάσεις του Δημάρχου
3. Τα σχολεία δεν έχουν πετρέλαιο και σήμερα στο Δημοτικό εφοδιάσθηκαν με 150 λίτρα που επαρκεί για 2 ημέρες
4. Δεν υπάρχει τεχνικό πρόγραμμα επικαιροποιημένο και δεν έχει ψηφισθεί ισολογισμός. Πρόκειται, ίσως, για τον μοναδικό Δήμο στην Ελλάδα.
Σε τρίτο επίπεδο, οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έφεραν τον ΓΓ Αποκεντρωμένης να επισκέπτεται την Κομοτηνή την προηγούμενη Παρασκευή και να συγκροτείται σχετικό πειθαρχικό όργανο για τον Δήμαρχο Ιάσμου. Ο ίδιος δεν ξέρουμε αν έχει κληθεί σε απολογία ή αν έστειλε σχετικό υπόμνημα.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ προς το παρόν δεν σηκώνει τηλέφωνα.
Όλοι περίμεναν, βάσει της φήμης του MEGA ότι θα πηγαίναμε σε παύση του Δημάρχου, κάτι που προκάλεσε απορίες σε όσους γνωρίζουν τα του 3852/2010 (Κωδικοποιημένος) – ΦΕΚ Α 87/07.06.2010.
Το τοπικό πολιτικό δυναμικό μετέβη στο Άγιο Όρος και δεν ξέρουμε εάν έκαναν τάμα να λυθεί ως εκ θαύματος το ζήτημα του Ιάσμου, αλλά όλα δείχνουν ότι τηρείται στάση ανοχής και χαμηλών τόνων.
Στα Ιασμιώτικα παράξενα παραμένει μυστήριο για ποιό λόγο αφαιρέθηκε το όνομα του Τάκη Χαρίτου από την περίφημη τρομοκρατική οργάνωση φαντασιακών διαστάσεων: το δικό μου αφαιρέθηκε λόγω ασφαλιστικών μέτρων που κερδίσαμε με τον Ηλίας Ηλιακόπουλος. Ο αγαπητός Τάκης Χαρίτου απ’όσο ξέρω δεν έπραξε το ίδιο.
Τέλος, έχει τεράστιο ενδιαφέρον ότι στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ παραιτείται τονίζοντας τον ρόλο του τουρκικού προξενειου στον Ίασμο.
Να θυμίσουμε ότι Φερχάτ Οζγκιούρ, Ιμάμ Τζανέρ και ο προστατευόμενος του Γιώργου Πεταλωτή και Νίκου Ανδρουλάκη Μπουρχάν Μπαράν, συνέτρωγαν στον Ίασμο.
Κλείνοντας, ευχόμαστε ευλογημένοι οι Τρεις Ιεροί Μήνες και η Νύχτα του Ρεγκαΐπ Καντίλ για τους συμπολίτες και συμπατριώτες μας Μουσουλμάνους

Στις 27/1/2023 κυκλοφορούσε μία φήμη στον Ίασμο ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα ανακοινωθεί η απόφαση καθαίρεσης, παύσης , αναστολής άσκησης καθηκόντων κλπ κλπ του Ασυνήθιστου Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν.
Στο τέλος της ημέρας βλέπουμε διάφορα ανυπόγραφα δημοσιεύματα https://www.protothema.gr/…/voridis-stelnei-spiti…/… να μας ενημερώνουν ότι “Σε κάθε περίπτωση έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της παύσης και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να εισαχθεί σχετικό θέμα στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να διευθετηθεί αυτή η, χωρίς προηγούμενο, υπόθεση.”
Παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τα του Ιάσμου, έχοντας άλλωστε κι έννομο συμφέρον λόγω της πολυεπίπεδης σύγκρουσής με τον Ασυνήθιστο κ.Οντέρ Μουμίν και των Υποστηρικτών του, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Το πειθαρχικό συμβούλιο του άρθρου 234 του Ν. 3852/2010, με διετή θητεία, έχει συγκροτηθεί ήδη από τις 31/12/2021 (βλ. συν.φωτό)
2. Οχλήσαμε επανειλημμένως τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημ. Παπαστεργίου ο οποίος και ήταν -όπως πάντα- πρόθυμος να μας διαφωτίσει σε κάθε απορία μας αν και όπως μάς τόνισε εδώ και 8 χρόνια δεν έχει κάποια ανάλογη περίπτωση αντιμετωπίσει
3. Για του λόγου το αληθές σχετικό ζήτημα σε επίπεδο βουλής εντοπίσθηκε σχετικά η ερώτηση αριθ.3598/21-11-2018 Ερώτηση του κ Δημητρίου Κυριαζίδη, Βουλευτή Ν.Δ. του Νομού Δράμας απ’όπου διαπιστώσαμε ότι ΤΟΤΕ ο συνολικός αριθμός εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων ανερχόταν στις 656 εκ των οποίων εβδομήντα πέντε (75) ατομικές πειθαρχικές αφορούσαν σε υποθέσεις αιρετών τεσσάρων (4) Δήμων του Νομού Ροδόπης
4.Αντιλαμβανόμαστε ότι ενδεχομένως εν έτει 2023 ο αριθμός των υποθέσεων αυτών θα έχει ανέλθει ίσως και σε ΤΕΤΡΑΨΗΦΙΟ
5. Όταν ολοκληρωθεί η κοπή πίτας της ΔΕΕΠ Ροδόπης και σβήσουν και τα τελευταία αποτσίγαρα σε Εσπερίδες Υγείας σε Λέσχες Καπνιστών ελπίζουμε κάποιος να μας ενημερώσει αλλά και να απευθυνθεί στους Ιασμιώτες.
6.Αναμένουμε και την σχετική απάντηση στην ερώτηση του Τάκη Χαρίτου στην Βουλή αν και πιστεύω ότι διαβάζοντας τις αναρτήσεις μου θα μάθει περισσότερα απ’όσα θα του απαντηθούν στην Βουλή.
7. Τέλος, καλό ειναι κάποιοι να μην αναφέρονται στις ε/τ σχέσεις και να αντιληφθούν ότι ο κ. Οντέρ Μουμίν είναι κατά δήλωσή του Έλληνας Πολίτης και ένας από τους 332 Δημάρχους.
Άρα ισχύουν και για αυτόν οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους!!! όσο κι αν προσπαθεί να τα μπερδεύει τα ζητήματα!!! θα έχει σύντομα την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τον εξαίρετο Ηλία Ηλιακόπουλο

Αρθρογράφος