Η Επίτιμη Πρόεδρος του ΚΙΕΦ/DEB “εκπροσώπησε την Δυτ. Θράκη” σε εκδήλωση Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία

27 Φεβρουαρίου 202407:13

Οι “Νέοι Ορίζοντες” του τουρκικού εθνικισμού της Χήρας Ισίκ Σαδήκ Αχμέτ – Η Χήρα Ισίκ Σαδήκ Αχμέτ μίλησε ως “εκπρόσωπος της Δυτ. Θράκης” – Ακραίος εθνικιστικός λόγος στα πλαίσια του Παντουρανισμού και της ιδεολογίας των Γκρίζων Λύκων- Με την σημαία της “Ανεξάρτητης Δυτ. Θράκης” μίλησε η Χήρα Αχμέτ Σαδήκ

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η Χήρα Ισίκ Σαδήκ Αχμέτ, συμμετείχε ως εκπρόσωπος “Τούρκων Δυτικής Θράκης” σε διήμερη εκδήλωση του εθνικιστικού εντύπου “Yeni Ufuk” (Νέος Ορίζοντας) στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Pamukkale στις 24-25 Φεβρουαρίου 2024 με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών από την έκδοση και κυκλοφορία του εντύπου.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα την ένωση του τουρκικού κόσμου μέσα από την διανόηση, τον κόσμο των ιδεών, της λογοτεχνία και του πολιτισμού. Τα πάνελ των ομιλητών φιλοξενούν πολιτικές προσωπικότητες, ηγέτες κοινοτήτων, εκπροσώπους κοινής γνώμης, επικεφαλής ΜΚΟ, διανοουμένους και ακτιβιστές που εκπροσωπούν τον τουρκικό κόσμο.

Σε μια αίθουσα με τουρκικές σημαίες, πορτρέτα του Μουσταφά Κεμάλ, και με την σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης», η οποία φανερώνει τις πραγματικές προθέσεις και σκοπούς των διοργανωτών της εκδήλωσης που εκινείτο στο πνεύμα του Παντουρανισμού, η Χήρα Ισίκ Σαδήκ Αχμέτ

  • μίλησε κατά παράβαση κάθε Συνθήκης και νομιμότητας για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη,
  • δήλωσε πιστή στον «τουρκισμό» του Αχμέτ Σαδήκ,
  • κατασυκοφάντησε την Ελληνική Πολιτεία και
  • “ομολόγησε” ότι “πατρίδα της είναι το Τουράν”, σε ένα πρωτοφανές εθνικιστικό ντελίριο με σαφείς αναφορές κατά των συμφερόντων της Ελλάδας κι όλα αυτά στην επαρχία Ντενιζλί της Τουρκίας.

Η Χήρα Ισίκ Σαδήκ Αχμέτ παρουσιάσθηκε ως Αρχηγός των Τούρκων Δυτικής Θράκης και στην σχετική αφίσα εκτός της φωτογραφίας της υπάρχει η σημαία της “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης”.

Για την σημειολογία της είδησης να αναφέρουμε ότι συμμετείχε στην 1η θεματική ενότητα (εναρκτήρια) όπου οι ομιλητές ήταν οι Zafer Karatay, Ahmet Zeki Olmaç, Işık Sadık Ahmet, Hamit Göktürk, İsmail Türkoğlu και συντόνιζε την ομιλία ο Ahmet Bican Ercilasun.

Ο ερευνητής και συγγραφέας του Ανατολικού Τουρκεστάν Hamit Göktürk παρουσίασε και το βιβλίο με τίτλο “Το Ανατολικό Τουρκεστάν υπό την κινεζική κατοχή και τα τρέχοντα προβλήματα” εισάγοντας στην θεματική το ζήτημα του Ανατολικού Τουρκεστάν (Αυτόνομη Περιοχή Ουιγούρων Σινγιάνγκ).

Όπως φαίνεται κι από το βίντεο της εκδήλωσης, η Χήρα Ισίκ Σαδήκ Αχμέτ η οποία κα παρουσιάζεται ως η σύζυγος του “Μάρτυρα Αχμέτ Σαδήκ” μίλησε έντονα για την (δήθεν) καταπίεση που βιώνουν διαχρονικά οι “Τούρκοι της Δυτ. Θράκης” από το παρελθόν μέχρι σήμερα τονίζοντας εμφατικά:

“Για χρόνια νιώθαμε τον πόνο που δεν μπορούσαμε να πούμε “είμαι Τούρκος”. Αρνήθηκαν τη φυλή μας, και εξακολουθούν να το κάνουν. Μας λένε ότι είστε μουσουλμάνοι Έλληνες, όχι Τούρκοι, αλλά εμείς δεν το κάνουμε Ο Δρ Sadık Ahmet υποβλήθηκε σε τόση δίωξη μόνο και μόνο επειδή είπε “Είμαι Τούρκος” σε όλη του τη ζωή.” δήλωσε η Χήρα Ισίκ Σαδήκ Αχμέτ χειροκροτούμενη από το ακροατήριό της συνεχίζοντας (ευσυγκίνητη η ίδια) να μιλά για τον “Αγώνα τουρκισμού” που έδωσε ο αείμνηστος σύζυγός της. Τέλος, η Χήρα Ισίκ Σαδήκ Αχμέτ έκλεισε την ομιλία της με τους στίχους του εμβλητικού για τους Γκρίζους Λύκους ποιητή Ziya Gökalp «Πατρίδα δεν είναι ούτε Τουρκία ούτε το Τουρκεστάν, η πατρίδα είναι μια μεγάλη και αιώνια χώρα: Το Τουράν». Αυτοί οι στίχοι έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό στην αίθουσα και απέσπασαν χειροκροτήματα.

Στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του Κράτους Δικαίου, όπως έχει συμβεί και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, η Χήρα Ισίκ Αχμέτ Σαδήκ θα πρέπει να κληθεί και εξετασθεί για το αν έχει διαπράξει αξιόποινες πράξεις στα πλαίσια υποκίνησης ρατσιστικού μίσους,(Νόμος 4285/2014) εκτός κι αν επικρατήσει η συνήθης πρακτική της “ψύχραιμης ανεκτικότητας” και της “επίλυσης προβλημάτων” στο πνεύμα της θετικής ελληνο-τουρκικής ατζέντας.

Μία ανάλογη μικρότερης έκτασης και δυναμικής συνάντηση αποσχιστικού εθνικισμού είχε πραγματοποιηθεί και στην Θράκη μέσω του συστήματος των Εγκαθέτων της FUEN-TAG

Αντί Επιλόγου

Οι Εγκάθετοι μετατρέπουν την Θράκη σε κέντρο αποσχιστικού εθνικισμού

Καταρρίπτοντας τον Τουρκικό μύθο περί «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»

“Αντιελευθέρια” και “αναβίωση” της Διασυμμαχικής Θράκης (Thrace Interalliée) απειλούν την ιστορική ενότητα των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ;

 

Αρθρογράφος