Η επικοινωνιακή στρατηγική του ΚΙΕΦ στο διαδίκτυο

29 Μαΐου 201909:33

Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενες αναφορές μας, οι στόχοι του εκλογικού επιτελείου του ΚΙΕΦ φαίνεται ότι έχουν επιτευχθεί καθώς στη Ροδόπη, το «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» (ΚΙΕΦ)  προηγείται με 37,81%, έναντι 42% το 2014,όπως και στην Ξάνθη  όπου λαμβάνει 25,05% έναντι 25,91% το 2014.

Με δηλώσεις του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα στην Ξάνθη και υποψήφιος για την Ευρωβουλή Οζέν Αχμέτογλου τόνισε ότι «Είμαστε πρώτο κόμμα στη Ροδόπη και στην Ξάνθη».

Το ΚΙΕΦ κατήλθε στις ευρωεκλογές με σύνθημα «Ολοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί», αλλάζοντας εκείνο του 2014, που ήταν «Ευρώπη άκου τη φωνή μας», και έκανε την προεκλογική του καμπάνια κυρίως μέσω του Διαδικτύου και μικρών συγκεντρώσεων σε καφενεία στα χωριά.

«Το Ιντερνετ ήταν το κεντρικό μας εργαλείο για να στείλουμε το μήνυμά μας στους ψηφοφόρους. Η μειονότητα, στα ορεινά χωριά κυρίως, χρησιμοποιεί πολύ το Διαδίκτυο για να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο και έτσι το κόμμα μας έκανε επτά με οκτώ αναρτήσεις την ημέρα. Οργανώσαμε παράλληλα συγκεντρώσεις σε καφενεία στα χωριά, αλλά και σε κάποιες πλατείες, και για πρώτη φορά πήραμε ψήφους και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, όπου είχαμε στείλει ψηφοδέλτια του κόμματος».

Ο κ. Αχμέτογλου ανέφερε ακόμα ότι ένας από τους λόγους που το κόμμα ΚΙΕΦ έγινε πιο ελκυστικό στους ψηφοφόρους της μειονότητας ήταν και το ψηφοδέλτιό του, το οποίο απαρτιζόταν από επιστήμονες και μορφωμένους νέους. Λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα μετέφεραν ψηφοφόρους, μειονοτικούς που εργάζονται στην Τουρκία.

Ωστόσο η αποχή ήταν σημαντική και αποδίδεται κυρίως στη μετανάστευση που πλήττει τη μειονότητα.

Η τοποθέτηση του κ. Αχμέτογλου ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς σύμφωνα με το εργαλείο μέτρησης φήμης του palopro διαπιστώθηκε σε όλη τη διάρκεια τη προεκλογικής εκστρατείας αλλά και μετεκλογικής περιόδου ότι οι λογαριασμοί των χρηστών στο ελληνικό διαδίκτυο παρουσίαζαν ιδιαίτερη κινητικότητα, όπως φαίνεται και από το ακόλουθο γράφημα:

 

Αρθρογράφος