Η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” στηρίζει το Δ.Σ. Κοσμίου

22 Ιανουαρίου 202311:31

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις από το ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ αξίζει να αναφερθούν κάποιες από τις δράσεις της οργάνωσης για τον εξοπλισμό σχολείων του Ν. Ροδόπης..

Οφείλουμε , ωστόσο, εκ των προτέρων να σημειώσουμε τον υποστηρικτικό και όχι μόνον ρόλο της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης κ. Μαριγούλας Κοσμίδου.

Καλό είναι τέτοιες ενέργειες ν’αναδεικνύονται τόσο απο τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων όσο και τους Συλλόγους Διδασκόντων ενώ θα πρέπει να υποστηρίζονται και από τις σχολικές επιτροπές των Δήμων και των Δημάρχων προκειμένου να προσεγγίσουν και άλλους φορείς που θέλουν να προσφέρουν.

Ιδιαίτερη ήταν η μέριμνα που έδειξε η ΕΝΩΣΗ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ” σε συνεργασία με  την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου κ Μαριγούλα Παπανικολάου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου για την στήριξη του εκπαιδευτικού έργου που συντελείται στο σχολείο.

Με την επιμονή όλων , την πλήρη στήριξη των Χορηγών, την ευρηματική κι εθελοντική συμμετοχή γονέων και τον συντονισμό της Ένωσης”ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ” το μέχρι πρότινος παραμελημένο Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου απέκτησε “Αίθουσα Διερευνητικής Διδασκαλίας, Παιχνιδιού και Φιλαναγνωσίας”.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια του ΔΣ Κοσμίου κ. Μαριγούλα Παπανικολάου “Ο βιντεοπροβολέας οροφής, που μας πρόσφεραν, άνοιξε για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας ένα παράθυρο στον κόσμο. Χρησιμοποιώντας απλά το τηλεχειριστήριο, απολαμβάνουμε τα οφέλη των Νέων Τεχνολογιών, χωρίς κινδύνους που μέχρι πρόσφατα υπήρχαν από τα καλώδια που αναγκαστικά βρίσκονταν ανάμεσά μας. Ένα άλλο παράθυρο στον κόσμο, διαχρονικής αξίας, αποτελεί και η νέα μας βιβλιοθήκη με τα σύγχρονα βιβλία, τα οποία είναι έτοιμα για να διαβάσουν όλα τα παιδιά του Δ. Σ. Κοσμίου. Ενθουσιασμένοι επίσης είναι όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες από το υλικό της διερευνητικής μάθησης, που μας χάρισαν οι άνθρωποι της Ένωσης «Μαζί για το παιδί» και πλέον διαθέτει το σχολείο. Το διάστημα, το ανθρώπινο σώμα, ο ήχος, ο ηλεκτρισμός, η θερμότητα και πολλά άλλα αντικείμενα μελέτης της επιστήμης μπορούν να μελετηθούν από τα παιδιά στα νέα έπιπλα τραπεζαρίας, ομαδικά, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους..”

Δημιουργία Κέντρου Διερευνητικής Μάθησης στο 10ο ΔΣ Κομοτηνής

Αρθρογράφος