Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνέβαλαν αποφασιστικά στην διάσωση του οικισμού της Δαδιάς

28 Ιουλίου 202211:43

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά του Στρατού Ξηράς στην Θράκη, έτσι όπως προκύπτει από  το ρεπορτάζ του Komotinipress.

Ειδικότερα τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι Ένοπλες Δυνάμεις συνέδραμαν στις μεγάλες πυρκαγιές στη Δαδιά Έβρου διαθέτοντας μεγάλο αριθμό ιπτάμενων μέσων, εξειδικευμένες ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ και διμοιρίες του Σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ, μηχανήματα Μηχανικού, πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρα οχήματα, γερανοφόρα οχήματα, βυτιοφόρα πετρελαίου και αεροπορικού καυσίμου, λεωφορεία και Μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει ήδη διαθέσει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Δαδιά,  8 μηχανήματα έργου και 1 ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα.

Να επισημάνουμε ότι η ζώνη που βρίσκεται περιμετρικά του οικισμού της Δαδιάς και του Κέντρου Διαχείρισης και των λοιπών εγκαταστάσεων ΚΑΘΑΡΙΣΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!

“Η ζώνη αυτή δεν είχε καθαρισθεί διότι μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα” μας είπε κάτοικος του οικισμού κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ.

Τα στελέχη των ΕΔ υπό τον συντονισμό των διοικητών της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού (ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον Υποστράτηγο κ. Παναγιώτη Καβιδόπουλο), της 7ης Ταξιαρχίας Προβατώνα και της 50ης Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ με την διαρκή παρουσία τους έκαναν σε μία ημέρα όσα ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ προφανώς δεν είχαν πράξει!

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο  Πρόεδρος της Κοινότητας Δαδιάς, κ. Ηλίας Βίντσης ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε επίσης ότι “παρακαλούσαμε για αντιπυρικές ζώνες αλλά δεν μας άκουγε κανείς”

Ενημερωτικά παραθέτουμε το Infographic με την Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κατάσβεση και στην Πρόληψη Πυρκαγιών από 15 έως 22 Ιουλίου 2022

15-22-ΙΟΥΛIOY-2022-ΣΥΝΔΡΟΜΗ-ΕΔ-ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ_compressed

Αρθρογράφος