Η ΕΛ.ΑΣ παρακαλεί για χημικές τουαλέτες στον Έβρο λόγω μεταναστευτικού

23 Μαΐου 201808:15

Η Ελληνική Αστυνομία παρακαλεί για χημικές τουαλέτες στον Εβρο επικαλούμενη «σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία» λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών παρά τις δηλώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ότι «όλα είναι υπό έλεγχο» στην ακριτική περιοχή. Αν και τα κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν το τελευταίο διάστημα ότι δεν υφίσταται ζήτημα ανησυχίας από τις μαζικές αφίξεις μεταναστών-προσφύγων στα σύνορα του Εβρου η πραγματικότητα δείχνει να είναι διαφορετική. 

Ενδεικτική της κατάστασης είναι πρόσφατη απόφαση του δήμου Διδυμοτείχου, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» σήμερα, με την οποία ικανοποιείται το αίτημα του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου για την παραχώρηση τριών χημικών τουαλετών «για την αντιμετώπιση του κινδύνου για την δημόσια υγεία, λόγου αυξημένου κύματος μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς την χώρα μας». 

Οπως αναφέρεται στη σχετική αίτηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, «το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έντονο και ιδιαίτερα αυξημένο κύμα μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς την χώρα μας. Στην υπηρεσία μας κρατείται μεγάλος αριθμός των ανωτέρω ατόμων και ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε την δωρεάν παραχώρηση ενός αριθμού από χημικές τουαλέτες που διαθέτει ο ∆ήμος ∆ιδυμοτείχου, ώστε να περιοριστεί ένα σοβαρό πρόβλημα υγιεινής που βιώνει η Υπηρεσία μας. Παρακαλώ να αποφασίσετε σχετικά».

(πηγή: Πρώτο Θέμα)

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr