Οι Εγκάθετοι Αστερίσκοι της Νέας Αριστεράς απείχαν…

16 Φεβρουαρίου 202400:32

Οι Αστερίσκοι της Νέας Αριστεράς -Ζεϋμπέκ-Φερχάτ απείχαν από την ψηφοφορία

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

H Eλλάδα είναι εδώ και λίγα λεπτά η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ισότητα στο γάμο, με την τροποποίηση του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα και την εισαγωγή του κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου. Το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», έγινε δεκτό, επί της αρχής, από την ολομέλεια με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών»

Πριν την διαδικασία της ψηφοφορίας ήταν γνωστό ότι αν και ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για τις «ελλείψεις» του νομοσχεδίου όσον αφορά τη γονεϊκότητα η Νέα Αριστερά θα υπερψηφίσει «χωρίς αστερίσκους» το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Οι Φερχάτ και Ζευμπέκ δεν υπάκουσαν στην κομματική πειθαρχία και όπως ήταν αναμενόμενο απείχαν αποδεικνύοντας ότι ούτε σέβονται τις αξίες της αριστεράς ούτε και έχουν πρόθεση να προωθήσουν την προοδευτική ατζέντα που δήθεν ευαγγελίζονται.

Αναρωτιόμαστε βεβαίως ποιές είναι οι αξίες που πρεσβεύει ο Οζγκιούρ Φερχάτ του οποίου η στάση είναι καιροσκοπική και υποκριτική από την πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκε στην τοπική πολιτική σκηνή.

Ελένη Λαφτσή: Φερχάτ-Ζεϋμπέκ: Πιο Αριστεροί δεν γίνεται

Ο Εγκάθετος Οζγκιούρ Φερχάτ θα ψηφίσει υπέρ του γάμου των “ομοφυ(λοφί)λων ζευγαριών”;

 

Αρθρογράφος