Η ΔΑΔΑΑ καταθέτει αίτημα για τον εμβολιασμό ευπαθών γονέων και φροντιστών ατόμων με αναπηρία (video)

4 Φεβρουαρίου 202113:39

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Από την αρχή της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού το ΔΣ του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης προχώρησε σε μία σειρά παρεμβάσεων προς τους αρμόδιους φορείς , θέτοντας σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν από την διαχείριση της καθημερινότητας των ατόμων με αυτισμό και νευροαναπτυξιακές διαταραχές.

Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ορθή επιδημιολογική εικόνα των μελών του και των εμπλεκομένων ατόμων στη διαδικασία μέριμνας αυτών , ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης μετά  την διενέργεια δωρεάν rapid test προχώρησε στην κατάθεση αιτήματος στα πλαίσια του εμβολιαστικού προγραμματισμού για τον  Covid19.

Με δεδομένη την διαπίστωση ότι ο γονιός ενός παιδιού με αυτισμό δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τρίτα πρόσωπα (γιαγιάδες, παππούδες κλπ) χωρίς σημαντική επίδραση στην ήδη δύσκολη καθημερινότητα του αυτιστικού παιδιού το ΔΣ του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης κατέθεσε προς τους αρμοδίους φορείς αίτημα ώστε οι γονείς των  παιδιών του συλλόγου , που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με βάση το ιατρικό τους ιστορικό, να προηγηθούν του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

Να θυμήσουμε ότι το να είσαι γονιός , κηδεμόνας ή φροντιστής ενός αυτιστικού ατόμου δεν είναι τόσο απλό…. Υπάρχει μπροστά το καθε ΑΝ και το κάθε ΜΕΤΑ και ΜΗΠΩΣ που περνά από το μυαλό μας….

 

 

 

 

Αρθρογράφος