ΕΑΥΡ: “Οι Αστυνομικοί της Ροδόπης” δίνουν καθημερινά μάχες σε δύο μέτωπα! – Ανακοίνωση ΔΣ Ροδόπης

23 Απριλίου 202011:39

Σύμφων με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

“Οι Αστυνομικοί της Ροδόπης τους τελευταίους δύο μήνες, δίνουμε καθημερινές μάχες σε δύο μέτωπα, στον Έβρο για να προστατεύσουμε τα σύνορα της χώρας μας και της Ευρώπης, αλλά και στον νομό μας, εφαρμόζοντας τα μέτρα για την προστασία του κοινού από την πανδημία του ιού Covid -19.

Έτσι και τις Άγιες μέρες του Πάσχα δεκάδες συνάδελφοι μας βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους ώστε το κοινωνικό σύνολο να παραμείνει ασφαλές.

Δυστυχώς κάποιοι – λίγοι – συμπολίτες μας δεν συμμορφώθηκαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις του Νόμου.

Ένα τέτοιο περιστατικό είδε τα φώτα της δημοσιότητας σήμερα , παρόλο που η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ως «υπηρέτες» του Νόμου δεν θα σχολιάσουμε το περιστατικό, οποιεσδήποτε κρίσεις, χαρακτηρισμοί και αντεγκλήσεις περιττεύουν. Θα περιμένουμε την απόφαση των αρμοδίων οργάνων της Δικαιοσύνης.

Το μόνο, ίσως που θα μπορούσαμε να πούμε και οφείλουμε να το κάνουμε είναι ότι το μέλος μας, που κλήθηκε να εφαρμόσει το Νόμο, είναι ένας εξαίρετος και έμπειρος συνάδελφος που με το ήθος και την εργατικότητα του μας κάνει υπερήφανους που εργαζόμαστε μαζί του.

Ευχόμαστε σε όλους η Ανάσταση του Κυρίου μας να μας δώσει δύναμη, υγεία και υπομονή και απευχόμαστε να συμβούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.”

 

Σχετικά με το ανωτέρω περιστατικό το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, κατόπιν ενημέρωσής του από μέλος μας, σχετικά με την σε βάρος της βίαιη και απαράδεκτη συμπεριφορά αστυνομικού οργάνου, κατά την διενέργεια ελέγχου,η οποία είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί η συνάδελφος κάταγμα κάτω άκρου και να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Να δηλώσει

  1. την έντονη διαμαρτυρία του για τον τρόπο δράσης και συμπεριφοράς του συγκεκριμένου αστυνομικού οργάνου, σε βάρος της συναδέλφου, η οποία ανεξαρτήτως της ιδιότητάς της, εμφανίζεται δυσανάλογη προς την επιβαλλόμενη στο πλαίσιο άσκησης των αστυνομικών καθηκόντων του.
  2. Επισημαίνει ότι ανεξαρτήτως των ειδικότερων συνθηκών και περιστάσεων, αποτελεί απαράδεκτη συμπεριφορά η εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων που επιλήφθηκαν του περιστατικού, παράλειψη άμεσης διακομιδής της στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής προς παροχή ιατρικής φροντίδας και νοσηλείας , επιλέγοντας αντ ´ αυτής την μεταφορά της στο αστυνομικό τμήμα και αδιαφορώντας για την σοβαρή κατάσταση της υγείας της.
  3. Δηλώνει επίσης ότι το δικαιϊκό μας σύστημα διασφαλίζει επαρκώς τον τρόπο δράσης των αστυνομικών οργάνων απέναντι σε παράνομες συμπεριφορές πολιτών και καταδικάζει την εκ μέρους αστυνομικών οργάνων άσκηση βίας σε πολιτών και τον μη σεβασμό της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας.
  4. Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο καταγγελθέν συμβάν συνιστά μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν αναιρεί τη μέχρι τώρα εύρρυθμη δράση των αστυνομικών οργάνων στον Νομό μας.

 

Εκ του Δ.Σ.

 

Αρθρογράφος