Γιατί τα υπερεθνικιστικά τουρκικά ΜΜΕ αναπαράγουν άρθρο Έλληνα Αποστράτου Αντιστρατήγου;

28 Μαΐου 202420:09

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Προβληματικό κι έκπληξη προκαλεί σε εμάς, πόσω μάλλον στον απόστρατο κ. Λάζαρο Καμπουρίδη, η αναπαραγωγή άρθρου του σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, έντυπα και τηλεοπτικούς διαύλους της γείτονος.

Το AYDINLIK συνδέεται με την Ένωση Τουρκικών Νέων (Türkiye Gençlik Birliği στα τουρκικά, ή TGB), της οποίας ηγείται ο Doğu Perinçek, στενός σύμμαχος του Προέδρου Ερντογάν και πρόεδρος της Πατρίδας ( Vatan, πρώην Εργατικό Κόμμα. Το TGB είναι γνωστό για τις επιθέσεις σε βάσεις του ΝΑΤΟ και αμερικανικά στρατεύματα στην Τουρκία και έχει αντιμετωπίσει πολλαπλές ποινικές έρευνες, αλλά σώθηκε από τα νομικά προβλήματα χάρη στον αφέντη του Perinçek και τους δεσμούς του με τον Ερντογάν.

Ερευνητές κι αρθρογράφοι στην Τουρκία, παρουσιάζουν το OdaTV και τα στελέχη του, να συνδέονται με το τμήμα Αντικατασκοπείας της ΜΙΤ και τον ίδιο τον δημοσιογραφικό δίαυλο να ελέγχεται αποκλειστικά από το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας .

Ο κ. Λάζαρος Καμπουρίδης διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη την περίοδο 1995-1999, Ακόλουθος Άμυνας στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα/παράλληλη διαπίστευση στο Μπακού την περίοδο 2013-2017 και Διοικητής της XXI ΤΘΤ Κομοτηνής την περίοδο 2017-2019.. Αποστρατεύθηκε τον Μάρτιο 2022

Αντί Επιλόγου

Γιατί το OdaTV ασχολείται με τον Ίασμο;

Αρθρογράφος