Γιάννης Βεζυργιαννίδης στις Σάπες: Η Ευρώπη είναι δίπλα μας καθημερινά!

26 Μαΐου 202408:23

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης  επισκέφθηκε τις Σάπες, την Παρασκευή 24/5/2024, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Δάνο Εμμανουηλίδη και μέλη της ΔΗΜ.ΤΕ. Σαπών, όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ανθρώπους της αγοράς, επαγγελματίας, αγρότες   αλλά και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλα τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής αλλά και να τους αναλύσει την σημασία που έχει για όλους μας η συμμετοχή στις επικείμενες Ευρωεκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά : ” Ως Ευρωπαίοι Πολίτες απολαμβάνουμε όλα όσα θεωρούμε δεδομένα: από την ειρήνη και σταθερότητα που επικρατεί στην περιοχή μας μέχρι την δυνατότητα να εργαζόμαστε, να σπουδάζουμε, να ταξιδεύουμε και ν’απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής σε μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου”

Στις παρατηρήσεις των συνομιλητών του για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης αναφέρθηκε στην σημασία που έχει για την περιοχή η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία, καθώς με την προσωπική διαπραγμάτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ευρωομάδας της Ελλάδας η Ροδόπη στο πλαίσιο του τρέχοντος τοπικού  LEADER υλοποίησε το μεγαλύτερο  σε εθνικό επίπεδο πρόγραμμα, με 135 έργα και δαπάνη που ξεπερνά τα 19 εκατ.ευρώ   που  συμβάλλει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.

Την περίοδο 2014-2020 εγκρίθηκαν έργα ύψους 507.739.336 ευρώ ενώ οι πόροι του ΕΣΠΑ 2021-2027 για το ρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία & Θράκη» ανέρχεται στα  639,1 εκ€. Επίσης έφθασε μέχρι και  60% η επιχορήγηση ΕΣΠΑ για νέες ή υπό σύσταση επιχειρήσεις.

“Η Ευρώπη είναι δίπλα μας, αρκεί οι τεχνοκράτες και οι επαγγελματίες της περιοχής να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους παρέχονται Σας προτρέπω να επιλέξετε αυτούς που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, αλλά ως επαγγελματίες και άνθρωποι της αγοράς συμμετέχουν στην πολιτική!” τόνισε ο κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής κατ’αρχάς με την μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών, σε κτίριο που παραχωρήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία και διαμορφώθηκε καταλλήλως, καθώς και με την ανέγερση νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια της FRONTEX, μετά από παραχώρηση οικοπέδου προς την Ελληνική Αστυνομία από τον Δήμο Μαρωνείας  Σαπών.

Αρθρογράφος